You are here

Τsokkos: Ζημιές €6 εκ. εξαμήνου

31/08/2012 11:42
Αυξημένες ζημιές για το εξάμηνο του 2012 ανακοίνωσε η εταιρεία Tsokkos Hotels λόγω της αύξησης των εξόδων χρηματοδότησης και της απομείωσης στην αξία των τραπεζικών αξιογράφων.

Οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν στα €6 εκ. έναντι ζημιών €4,3 εκ. το εξάμηνο του 2011.

Οι κυριότεροι λόγοι της αύξησης της ζημιάς είναι η αύξηση των εξόδων χρηματοδότησης και η απομείωση στην αξία των τραπεζικών αξιογράφων.

Ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος μειώθηκε κατά 3% στα €12,7 εκ. από €13,1 εκ. λόγω της μείωσης των εισοδημάτων από τον τομέα ανάπτυξης γης. Η μείωση αυτή αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των εισοδημάτων από τα ξενοδοχεία.

Τα εισοδήματα από τις ξενοδοχειακές μονάδες αυξήθηκαν κατά €843,9 χιλ. στα €11,8 εκ. λόγω της αυξημένης πληρότητας των ξενοδοχείων του συγκροτήματος.

Τα εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης μειώθηκαν στις €860,9 χιλ. από €2,1 εκ. το εξάμηνο του 2011.

Η συναλλαγματική ζημιά που δεν πραγματοποιήθηκε ανήλθε στα €1,1 εκ. σε σύγκριση με συναλλαγματική ζημιά €1,5 εκ. πέρσι.

Το ΔΣ αποφάσισε όπως η εταιρεία προχωρήσει σε απομείωση €2,1 εκ. στην αξία των τραπεζικών αξιογράφων που κατέχει. Η απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα σε σχέση με τα τραπεζικά αξιόγραφα μέχρι την ημερομηνία της ενδιάμεσης έκθεσης διαχείρισης και τo γεγονός ότι η τράπεζα ανακοίνωσε την αναστολή της πληρωμής των εισπρακτέων τόκων.

Η ζημιά από την αποτίμηση των εμπορικών επενδύσεων ανήλθε στις €276,7 χιλ. σε σύγκριση με ζημιά €251 χιλ. πέρσι.

Τα έξοδα διοίκησης μειώθηκαν στις €962,9 χιλ. από €1,1 εκ. και τα έξοδα διανομής και πωλήσεων στις €143,2 χιλ. από €163,3 χιλ.

Όσον αφορά στις προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρεται ότι το ΔΣ της εταιρείας πιστεύει ότι αυτές θα είναι καλύτερες από αυτές του πρώτου, κυρίως γιατί τα αποτελέσματα από εργασίες αναμένονται να επηρεαστούν θετικά από την παραδοσιακά αυξημένη άφιξη τουριστών κατά τους μήνες του καλοκαιριού.

Γ.Χ.