You are here

UL: Η BOC «έσπασε» το διάταγμα

23/09/2005 18:52
Το «σπάσιμο» του απαγορευτικού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για πώληση του πακέτου μετοχών που κατέχει η Τράπεζα Κύπρου στην ασφαλιστική εταιρεία Universal Life πέτυχε το νομικό της επιτελείο. Το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε σήμερα το μονομερές διάταγμα που εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο προς όφελος του Ανδρέα Γεωργίου στις 4 Ιουλίου και την απόφαση μονιμοποίησης του, στις 27 Ιουλίου.

Ο δικαστής του Ανωτάτου, Μ. Νικολάτος, έκρινε πως η εγγύηση των £300 χιλ. κακώς πληρώθηκε από την εταιρεία Magnum Investments, αφού έπρεπε προσωπικά να καταβληθεί από τον μεγαλομέτοχο και CEO της Universal Life.

Ο κ. Γεωργίου προσέφυγε στο επαρχιακό δικαστήριο για να μπλοκάρει την διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της UL, που κατέχουν η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή (63%), στο ελλαδικό Όμιλο Ασπίς. Η Ασπίς προσέφερε £16,5 εκ. για το πακέτο.

Ο κ. Γεωργίου υποστηρίζει πως η Τρ. Κύπρου καταπάτησε το δικαίωμα πρώτης επιλογής που του παρείχε παλαιότερη συμφωνία με την Τράπεζα. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε μονιμοποιήσει το απαγορευτικό διάταγμα πώλησης του πακέτου της Τράπεζας Κύπρου, κάνοντας αποδεκτό το επιχείρημα του κ. Γεωργίου, ότι θα δεχθεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε περίπτωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης πριν την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε.

Παρά τη σημερινή «νίκη» της Τράπεζας Κύπρου, η νομική μάχη των δύο πλευρών αναμένεται να έχει συνέχεια καθώς το νομικό επιτελείο του κ. Γεωργίου αναμένεται να επιχειρήσει εκ νέου «μπλοκάρισμα» της διαδικασίας.

αε