You are here

Universal: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από δεύτερη εταιρεία

14/12/2004 08:56

· Σε κατάρρευση οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τον ολλανδικό κολοσσό Eureko


Σε διαπραγματεύσεις με δεύτερο ενδιαφερόμενο μέρος, για την πώληση του μεριδίου τους στη Universal Life προσανατολίζονται οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής μετά την οριστική κατάρρευση που οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τον ολλανδικό όμιλο Eureko. Την ύπαρξη ενδιαφέροντος από δεύτερο μέρος επιβεβαίωσαν στη StockWatch πηγές και των δύο τραπεζών. Το ενδιαφέρον στο παρόν στάδιο έχει κοινοποιηθεί δια μέσου μεσαζόντων.

Οι δύο τράπεζες έχουν απορρίψει με τον τρόπο αυτό την πρόταση που τους υπέβαλε η Eureko κατά τις επαφές που είχαν τις τελευταίες μέρες και είχαν προηγηθεί της διενέργειας του νομικοοικονομικού ελέγχου. «Η πρόταση που μας υπέβαλε η Eureko», ανέφερε στέλεχος μίας εκ των δύο τραπεζών, «ήταν σαν να μας έλεγε ότι δεν ενδιαφέρονται για την Universal» και πρόσθεσε με πικρία ότι «θα ήταν χάσιμο χρόνου να συζητούμε πάνω σε αυτή τη βάση». Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκτιμήσεις και στην άλλη τράπεζα.

Οι διαφορές των δύο μερών πάντως δεν αφορούσαν μόνο το οικονομικό αλλά και άλλους τομείς. «Έχουμε διαφορετική αντίληψη για αυτό που λέγεται Universal Life», ανέφερε ψηλά ιστάμενη πηγή σε μία εκ των δύο τραπεζών. Το οικονομικό όμως ήταν καθοριστικής σημασία.

Σε πρώτη φάση πάντως, η τράπεζες Κύπρου και η Λαϊκή αναμένεται ότι θα μελετήσουν από κοινού τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Η ταυτότητα πάντως του δεύτερου ενδιαφερομένου μέρους δεν έχει γίνει γνωστή.

Σημειώνεται ότι γύρω από τη Universal Life είχε δημιουργηθεί πρόσφατα δημόσιος σάλος σε σχέση με τη θυγατρική της εταιρείας Universal Bank, σχετικά με την παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων - από τις οποίες προέκυψε πρόβλεψη ύψους £3 εκ. περίπου – σε εταιρεία που ήταν συνδεδεμένη με τον Παύλο Φωτιάδη, μέλος του ΔΣ της τράπεζας και συγγενής του τέως προέδρου του ΔΣ της θυγατρικής τράπεζας αλλά και νυν προέδρου της μητρικής εταιρείας, Ανδρέα Γεωργίου. Και οι δύο οδηγήθηκαν σε παραίτηση με διαφορά ορισμένων εβδομάδων.

Οι δύο τράπεζες αναμένεται να εκδώσουν σήμερα ανακοίνωση.

Του Στέλιου Ορφανίδη