You are here

Βαριά καμπάνα από το παρελθόν

13/12/2004 17:08

• Πρόστιμο £25.000 από την ΕΚ στον Κ. Κίρκο


Πίσω στην εποχή της Κύκνος Επενδυτική ανάγεται η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία επέβαλε χρηματική ποινή ύψους £25.000 στον Κώστα Κίρκο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο κ. Κίρκος «δεν προσκόμισε στοιχεία τα οποία του ζητήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για διερεύνηση ενδεχόμενων παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας από την SFS Group Public Company Ltd σχετικά με την παραχώρηση δανείου ύψους £7.676.622 στον κ. Κώστα Κίρκο, το οποίο είναι μερικώς εξασφαλισμένο». Και διευκρινίζεται ότι «ο κ. Κίρκος δεν προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το πως χρησιμοποίησε τα £7.676.622».

Η ιστορία

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δάνειο παραχωρήθηκε την περίοδο της έντονης διαμάχης μεταξύ των ομίλων Sharelink και Ήρα για τον έλεγχο της Κύκνος, δηλαδή περί τα μέσα του 2001. Αργότερα, η Επιτροπή ελέγχοντας τους λογαριασμούς της SFS και ειδικότερα το σημείο όπου αναφέρεται στις προβλέψεις για τα δάνεια, ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για την εν λόγω συναλλαγή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή δεν θεωρεί πως η υπόθεση έκλεισε με το πρόστιμο, αλλά αντίθετα, θεωρεί ότι είναι πολύ σοβαρή και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Του Γιώργου Αγαπίου