You are here

Βουτιά κερδών και μέρισμα €6,6 εκ. στα malls

29/11/2011 09:48
Μεγάλη μείωση στα κέρδη της και την πληρωμή μερίσματος €6,6 εκ. ανακοίνωσε για το εννιάμηνο του 2011 η εταιρεία Woolworth, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το The Mall of Cyprus και το The Mall of Engomi.

Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της μειώθηκαν στα €3,8 εκ. έναντι €7,4 εκ. πέρσι.

Τα εισοδήματα από δικαιώματα χρήσης για παραχώρηση χώρων και μίσθωση ακινήτων στην αντίστοιχη περίοδο του 2010 συμπεριλαμβάνουν μη επαναλαμβανόμενο ποσό €1 εκ.

Τα γενικά έξοδα και έξοδα διοικητικής λειτουργίας παρουσίασαν αύξηση κυρίως λόγω μη επαναλαμβανόμενων εξόδων, τα οποία ανέρχονται σε €400 χιλ.

Επίσης, αύξηση παρουσίασαν και τα χρηματοδοτικά έξοδα λόγω αύξησης των διατραπεζικών επιτοκίων.

Στα αποτελέσματα της περιόδου, υπάρχει μερίδιο κέρδους από τη συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη ύψους €516 χιλ., ενώ στα αποτελέσματα της περσινής περιόδου συμπεριλαμβάνεται κέρδος €2,5 εκ. που προέκυψε από πώληση γης.

Στα αποτελέσματα έγινε πρόνοια για αναβαλλόμενη φορολογία €375 χιλ.

Μέσα Οκτωβρίου 2011, άρχισαν τη λειτουργία τους οι νέες εμπορικές δραστηριότητες λιανικού εμπορίου στον τομέα της μόδας, υπόδησης και άλλων δραστηριοτήτων στον υφιστάμενο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 1ο όροφο του The Mall of Cyprus που αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο, τα εισοδήματα του Συγκροτήματος από συνήθεις εργασίες έχουν αυξηθεί κατά 5,5% και παρότι τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το έτος δεν θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, εντούτοις αναμένεται να είναι ικανοποιητικά.

Το ΔΣ ενέκρινε την πληρωμή ενδιάμεσου μερίσματος €6,6 εκ. από τα κέρδη της εταιρείας το 2009 που ισοδυναμεί με 5,8 σεντ του ευρώ.

Γ.Χ.