You are here

Woolworth: Πώληση τριών ακινήτων έναντι €44 εκ.

08/02/2018 10:48

Τη συμφωνία πώλησης τριών ακινήτων της σε θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου, ανακοίνωσε η εταιρεία Woolworth και οι θυγατρικές της Estelte Ltd και Calandra Ltd έναντι €44 εκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ακίνητο, γνωστό ως πύργος Σιακόλα στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία ιδιοκτησία της Calandrα Ltd, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ενοικιάζεται στην H&M πωλήθηκε στην Ravenica Properties Ltd.

Το ακίνητο στο Στρόβολο ιδιοκτησία της Estelte Ltd επί του οποίου λειτουργεί το πολυκατάστημα που ενοικιάζεται στη Superhome Centre, θυγατρική της Ermes department Stores πωλήθηκε στην Wiceco Properties Ltd.

Το ακίνητο στη Λεμεσό, ιδιοκτησία της Woolworth Properties το οποίο ενοικιάζεται στην συνδεδεμένη Ermes Department Stores η οποία λειτουργεί το πολυκατάστημα Debenhmans Απόλλων πωλήθηκε στην Arleta Properties Ltd.

Η μεταβίβαση των κτημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός.

Όπως σημειώνεται, τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση της ρευστότητας του συγκροτήματος που θα βοηθήσει στην υλοποίηση νέων προγραμματιζόμενων έργων ανάπτυξης του καθώς και για μείωση των πιστωτικών διευκολύνσεων και άλλων υποχρεώσεών του.

Με βάση τις λογιστικές αξίες των ακινήτων θα υπάρξει καθαρή λογιστική ζημιά στο συγκρότημα Woolworth περίπου €5 εκ.

Της Γεωργίας Χαννή