You are here

Woolworth: £1,9 εκ. κέρδη το εξάμηνο

29/08/2007 12:33
Στο £1,9 εκ. ανήλθε η καθαρή κερδοφορία της Εταιρείας Woolworth το πρώτο εξάμηνο του 2007, έναντι £1,2 εκ. το περσινό εξάμηνο, καταγράφοντας άνοδο 61,7%. Η άνοδος στα κέρδη της Woolworth οφείλεται στη διάθεση μέρους των μετοχών της Ermes Department Stores. Συγκεκριμένα, μέσα στην πρώτη εξαμηνία του έτους η Woolworth διέθεσε μεγάλο μέρος των μετοχών της Ermes Department Stores στην τιμή των 35 σεντ ανά μετοχή, πραγματοποιώντας κέρδος ύψους £3,2 εκ.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προέκυψε επίσης μερίδιο ζημιάς από τη συνδεδεμένη εταιρεία Όλυμπος Επενδύσεις Λτδ, η οποία δεν είναι επαναλαμβανόμενη. Υπενθυμίζεται ότι την 31η Μαΐου 2007 η Εταιρεία πώλησε την κατά 50% συμμετοχή της στην Όλυμπος Επενδύσεις Λτδ στην N.K. Shacolas (Holdings) Ltd στην τιμή των £12,6 εκ., ποσό που αντιστοιχούσε στη δίκαιη αξία των περιουσιακών της στοιχείων κατά την ημερομηνία αυτή.

Τα έξοδα του Συγκροτήματος στο 1ο εξάμηνο είναι αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, κυρίως λόγω προ-λειτουργικών εξόδων για τη λειτουργία του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα και προβλέψεων για μη επαναλαμβανόμενα κονδύλια. Τα γενικά έξοδα και έξοδα διοικητικής λειτουργίας έφθασαν το £1,4 εκ. έναντι £510 χιλ. πέρσι, καταγράφοντας άνοδο 165,1%. Τα χρηματοδοτικά έξοδα έφθασαν το £1,7 εκ., σημειώνοντας μικρή άνοδο 2,9%.

Οι καθαρές χρηματοδοτικές δαπάνες του Συγκροτήματος αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι, λόγω των νέων επενδύσεων. Η φορολογία του Συγκροτήματος αυξήθηκε σημαντικά από £182 χιλ., που ήταν το πρώτο εξάμηνο 2006, σε £1.2 εκ., λόγω επιπρόσθετης πρόνοιας ύψους £1 εκ. για φορολογία από προηγούμενα έτη.

Αγορά πύργου Σιακόλα

Στην ανακοίνωσή της, η Εταιρεία αναφέρει ότι μέσω θυγατρικών της εταιρειών, άσκησε το δικαίωμα επιλογής που είχε και αγόρασε σε προκαθορισμένη τιμή τον Πύργο Σιακόλα, στην οδό Λήδρας, όπου λειτουργεί πολυκατάστημα Debenhams και το ακίνητο στην οδό Κάμπου, στο Στρόβολο, όπου λειτουργεί το πολυκατάστημα Super Home Centre (DIY) Ltd, στη συνολική αξία των £9,5 εκ. Τα ακίνητα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις Οικονομικές Καταστάσεις του εξαμήνου, επειδή η αγορά ολοκληρώθηκε μέσα στον Ιούλιο 2007.

ΔΠ από CTC

Στις 20 Ιουνίου 2007 η Cyprus Trading Corporation Plc υπέβαλε Δημόσια Πρόταση για ολική εξαγορά των μετοχών της Woolworth. Η CTC κατέχει άμεσα 33.240.525 μετοχές, ήτοι 29% του συνόλου των μετοχών της Woolworth. Η Δημόσια Πρόταση θα τελεί υπό τον όρο της παροχής κάθε αναγκαίας έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και κάθε άλλης Αρμόδιας Αρχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε συνεδρία του στις 26 Ιουλίου 2007, μετά και από αξιολόγηση από Ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο, έκρινε την προτεινόμενη αντιπαροχή της Δημόσιας Πρότασης εύλογη και δίκαιη.

Προοπτικές

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι η κερδοφορία της εταιρείας για ολόκληρο το 2007 θα είναι καλύτερη από αυτή του 2006, που ανήλθε σε £4,3 εκ.

Γ.Χ.