You are here

Υπεραγορές: Παρέμβαση Ρολάνδη για πόλεμο τιμών

18/12/2001 13:56
Παρέμβαση για τερματισμό του πολέμου των τιμών μεταξύ των διαφόρων υπεραγορών έκανε χθες Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης μετά από αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου. Σχολιάζοντας το φαινόμενο της λιανικής πώλησης κάτω του κόστους που παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό ο κ. Ρολάνδης επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύει η σχετική πρακτική τόσο για τους επιχειρηματίες και εμπορευόμενους όσο και για τους καταναλωτές και υποσχέθηκε να δει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα με στόχο την συναίνεση των ενδιαφερομένων.

Στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τερματισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι του Κ.Ε.Β.Ε., του Συνδέσμου Υπεραγορών Τροφίμων, της Π.Ο.Β.Ε.Κ. και οργανώσεων εμπορευομένων που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν από τον κ. Ρολάνδη τις θέσεις του Υπουργείου για το θέμα επισημαίνοντας ότι ο εξοντωτικός πόλεμος των τιμών θα πλήξει τον καταναλωτή καθώς ο αριθμός των εμπορευόμενων συρρικνώνεται.

Τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε έντονος ανταγωνισμός μεταξύ υπεραγορών σε διάφορα είδη - κυρίως στα κρέατα - με αποτέλεσμα οι τιμές να πέσουν σε εξευτελιστικά επίπεδα (π.χ. το χοιρινό πωλείτο στα 30 σεντ με κόστος μεταξύ ΛΚ 1,20 και ΛΚ 1,25!).