You are here

Υπό τον κλοιό της ΜΟΚΑΣ η WEB FORTUNE

09/09/2003 12:00
Έρευνα στους λογαριασμούς της σε 11 τράπεζες

Από την πλευρά της, η εταιρεία δηλώνει άγνοια για τις έρευνες


Την κίνηση κεφαλαίων της εταιρείας Web Fortune, συγγενικών της εταιρειών και ανώτερων διοικητικών της στελεχών ελέγχει η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης και το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Από την πλευρά της πάντως, η εταιρεία, δηλώνει άγνοια για τις έρευνες αυτές και εκφράζει την ετοιμότητα της να παράσχει «οποιαδήποτε στοιχεία» ζητηθούν από τις ανακριτικές αρχές.

Όπως προκύπτει από έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», οι διωκτικές αρχές διερευνούν τους λογαριασμούς και τις συναλλαγές επτά νομικών και φυσικών προσώπων που σχετίζονται με την εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση προϊόντων μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο φέρει την ένδειξη «επείγον», διερευνάται «το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων κατά παράβαση των προνοιών του Περί Τραπεζικών Εργασιών Νόμου Αρ. 66(Ι)/97».

Η ΜΟΚΑΣ, με επιστολή σε έντεκα πιστωτικά ιδρύματά τους, ζητεί να παραδώσουν «έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν κατά πόσο τα πιο πάνω φυσικά και νομικά πρόσωπα τηρούν ή τηρούσαν ή έχουν οποιαδήποτε σχέση, άμεση ή έμμεση, με λογαριασμό ή λογαριασμούς οποιασδήποτε φύσης με την τράπεζά σας». Υποδεικνύουν δε ότι σε «περίπτωση καταφατικής απάντησης», πρέπει να εφοδιαστεί η ΜΟΚΑΣ «με την ημερομηνία ανοίγματος, τους αριθμούς και τα υπόλοιπα των εν λόγω λογαριασμών».

Σε περίπτωση κλεισίματος του λογαριασμού ζητείται να τους παρασχεθεί επιπλέον και η «ημερομηνία κλεισίματος». Η επιστολή αυτή απευθύνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ανώτερα στελέχη των ακόλουθων τραπεζών: Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου), Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, Universal Savings Bank, Arab Bank, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης και Έφορο Συνεργατικών Ιδρυμάτων.

WEB FORTUNE: Δεν έχουνε να κρύψουμε τίποτα

Από την πλευρά της πάντως, η εταιρεία δηλώνει άγνοια για τις έρευνες αυτές. Στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν στην εφημερίδα «Π» ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να παράσχουν «οποιαδήποτε στοιχεία» ζητήσουν από αυτούς οι ανακριτικές αρχές και μιλούν για ανακύκλωση παλαιότερων εναντίον τους, κατηγοριών.

Περί τα τέλη Ιουλίου, στελέχη της ΜΟΚΑΣ, του Αρχηγείου Αστυνομίας και λειτουργοί της Κεντρικής Τράπεζας είχαν πραγματοποιήσει αιφνίδια έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στη Λεμεσό.