You are here

Ζημιές €17 εκ. για Astarti

20/09/2012 14:57
Ζημιές €16,7 εκ. κατέγραψε το εξάμηνο του 2012 η εταιρεία Astarti Development λόγω της απομείωσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας κατά €11 εκ.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, οι αποδόσεις των ξενοδοχείων της εταιρείας είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι όσο και σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί. Αυτό, σημειώνεται, ήταν συνέπεια της πρώτης συνεργασίας με τους νέους συνεργάτες (διοργανωτές ταξιδιών). Η εταιρεία ευελπιστεί ότι για το υπόλοιπο του χρόνου η διαφορά σε σχέση με πέρσι θα μειωθεί. Επίσης, αναμένεται ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει αποδοτικότερη συνεργασία με τους διοργανωτές ταξιδιών ούτως ώστε να βελτιωθούν τα αποτελέσματα. «Οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες υπάρχουν και θα τις κυνηγούμε για την πλήρη ανάκαμψη της εταιρείας και του ομίλου γενικότερα», τονίζεται.

Οι κρατήσεις από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζονται μειωμένες και εκφράζεται ελπίδα να ανακάμψουν για το υπόλοιπο του έτους. Σημαντική αύξηση παρουσιάζεται στις κρατήσεις από τη ρωσική αγορά.

Αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τα δύο ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η εταιρεία στην Κέρκυρα κατά την πρώτη σεζόν της λειτουργίας τους. Στόχος, τονίζεται, «είναι ο εντοπισμός επιπρόσθετων ξενοδοχειακών μονάδων και σε άλλα ελληνικά νησιά τα οποία θα μπορέσουμε να λειτουργούμε υπό ενοικίαση».

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι συνεχίζονται οι μελέτες για ανάπτυξη και αξιοποίηση της γης που διαθέτει η εταιρεία στη Γεροσκήπου - Πάφο ούτως ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη και αποδοτικότερη επένδυση. Η γη παρέμεινε ανεκμετάλλευτη λόγω του χαμηλού συντελεστή πολεοδομικής δόμησης ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί και ως εκ τούτου η γη να καταστεί πιο εμπορεύσιμη.

Η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα της αλλά και να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης και τον ανταγωνισμό στην Κύπρο και το εξωτερικό

Όσον αφορά τη μητρική της Astarti, Libra, ανακοινώθηκε σήμερα ότι τα εξαμηνιαία αποτελέσματα παρουσίασαν ζημιά €7,7 εκ. τα οποία αναμένεται να βελτιωθούν με το τέλος του δεύτερου εξαμήνου.

Γ.Χ.