You are here

Ζημιές για ασφαλιστικές το 2008

23/12/2008 09:39
Ζημιογόνο θα είναι το 2008 για αρκετές από τις ασφαλιστικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο κυπριακό χρηματιστήριο, λόγω των μεγάλων απωλειών που παρουσιάζουν οι επενδύσεις τους.

Λίγο πριν τη λήξη του έτους, αρκετές από τις εισηγμένες εταιρείες του γενικού κλάδου έχουν εκδώσει profit warning.

Στη λίστα των profit warning στον κλάδο, προστέθηκε και αυτό της Κόσμος, που αναμένει ζημιές για το 2008. Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η αναστροφή της κερδοφόρας πορείας της εταιρείας, οφείλεται στο αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο ΧΑΚ και στα ξένα χρηματιστήρια και στην αύξηση των αποζημιώσεων στον κλάδο μηχανοκινήτων οχημάτων, που είναι ο βασικός κλάδος δραστηριοποίησης της εταιρείας.

Το 2007 και το 2006 η εταιρεία είχε κέρδη £1,1 εκ.

Η Κόσμος, είναι η τέταρτη ασφαλιστική που εκδίδει προειδοποίηση κέρδους για τα αποτελέσματα του 2008. Η Μινέρβα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι το 2008 θα είναι ζημιογόνο και η Atlantic, ανακοίνωσε ότι θα έχει λιγότερα κέρδη σε σχέση με πέρσι, λόγω ζημιών από επενδύσεις.

Σημαντικές ζημιές παρουσιάζει φέτος και η εταιρεία Aspis Liberty, που δραστηριοποιείται στον κλάδο ζωής. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, η εταιρεία είχε ζημιές €936 χιλ. Ένα στα τρία νοικοκυριά καθυστερεί τις δόσεις