31/08/2015 10:17
Ζημιές ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2015 η εταιρεία CTC του ομίλου Σιακόλα.

Οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στο €1,7 εκ. έναντι κερδών €36,5 εκ. πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε κατά 5% στα €135,4 εκ. από €142,5 εκ. το εξάμηνο του 2004.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 7,9% στα €35,9 εκ. από €39 εκ.

Το κέρδος από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκε στα €5,1 εκ. από €45,1 εκ. το εξάμηνο του 2014.

Σημειώνεται ότι το κέρδος από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το εξάμηνο του 2015 προέρχεται από το μερίδιο κέρδους από τις ITTL και Woolworth Commercial, ενώ για την αντίστοιχη περσινή περίοδο προέρχεται από τις δύο προαναφερθεισεες εταιρείες καθώς και από το κέρδος που πραγματοποιήθηκε από τη διάθεση της συμμετοχής του συγκροτήματος στις CTC-ARI Airports και Cyprus Airports (F&B).

Όπως έχει ανακοινωθεί στις 23 Ιουλίου 2015, η Ermes και η Woolworth προχώρησαν στη διάθεση των μετοχών που κατείχαν στην ITTL Trade και Woolworth Commercial, ιδιοκτητριών του εμπορικού πάρκου Σιακόλα και του The Mall of Engomi, στην Atterbury Cyprus. Τα αποτελέσματα της περιόδου δεν έχουν επηρεαστεί από τη συναλλαγή αυτή παρά μόνο σε θέμα παρουσίασης, αφού η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους στο οποίο θα συμπεριληφθεί το σχετικό αποτέλεσμα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο Superhome Center στη Λάρνακα αναμένεται να λειτουργήσει πριν από το τέλος του 2015.

Όσον αφορά τις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι αν και υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθερότητας της οικονομίας και σχετική βελτίωση, υπάρχουν ακόμη αρκετές δυσκολίες λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών που συντείνουν σε μειωμένη αγοραστική δύναμη. Με άμεση επίδραση και επακόλουθο επί του κύκλου εργασιών, της συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους και τελικά της κερδοφορίας.

Γ.Χ.