27/02/2015 14:43

Ζημιές ανακοίνωσε για το 2014 η GAP Vassilopoulos έναντι κερδών το 2013.

Οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν στις €450 χιλ. έναντι κερδών €334,8 χιλ. το 2013.

Ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος ανήλθε σε €44 εκ. το έτος 2014 σε σύγκριση με €42,7 εκ. το 2013 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 3%.

Το οικονομικό έτος 2013 υπήρχε θετική συνεισφορά στα ενοποιημένα αποτελέσματα από τη συμμετοχή μετόχων μειοψηφίας στην επέκταση των εργασιών του συγκροτήματος μέσω της αντιπροσώπευσης της Western Union στο Ισραήλ για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων.

Στα έξοδα διαχείρισης του 2014 έχει συμπεριληφθεί το κόστος έναρξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων για την αντιπροσώπευση της Western Union στο Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί θετικά από τη βελτιστοποίηση των Logistics σε όλους τους τομείς, το νέο πελατολόγιο και τη μείωση του κόστους.

Θετική συνεισφορά προέκυψε και από την επένδυση στη Swissport-GAP και της Otero που λογίζεται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης (Equity Accounting).

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι κύριοι στόχοι της διεύθυνσης της εταιρείας είναι η σταθερή ανάπτυξη και ενίσχυση των εργασιών της στο εξωτερικό, καθώς επίσης η διατήρηση και ισχυροποίηση της ηγετικής θέσης στους κύριους τομείς δραστηριότητας και ειδικότερα στα Logistics στην κυπριακή αγορά. Ο τομέας Logistics και μεταφορές παραμένει να έχει την πιο σημαντική συνεισφορά στα εισοδήματα του συγκροτήματος με ποσοστό πάνω από 90%.

Γ.Χ.