You are here

Ζημιές για την Κόσμος

24/08/2018 10:21

Ζημιές ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Κόσμος Ασφαλιστική έναντι κερδών πέρσι.

Η ζημιά μετά τη φορολογία ανήλθε στις €84,6 χιλ. έναντι κερδών €1,8 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα μικτά δεδουλευμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα €9,2 εκ. από €8,8 εκ. σημειώνοντας αύξηση 4%. Η αύξηση αποδίδεται στον κλάδο των μηχανοκίνητων οχημάτων.

Τα δικαιώματα ασφαλίστρων και άλλα δικαιώματα ανήλθαν στις €836 χιλ. από €769 χιλ. σημειώνοντας αύξηση 8,7%. Η αύξηση αποδίδεται στο αυξημένο κόστος διαχείρισης των ασφαλιστικών συμβολαίων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των δικαιωμάτων που χρεώνονται ανά ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τα έξοδα αποζημιώσεων, προμηθειών και διαχείρισης αυξήθηκαν κατά 9,7% φθάνοντας τα €9,3 εκ. από €8,5 εκ.

Η καθαρά ζημιά από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ήταν €32,5 χιλ. σε σχέση με κέρδος €60,6 χιλ. πέρσι. Η ζημιά οφείλεται στις πολύ χαμηλές αποδόσεις από τις προθεσμιακές καταθέσεις, τη χειροτέρευση του οικονομικού κλίματος λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα και τη μείωση της αγοραίας αξίας των ομολόγων της κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία κατέχει το συγκρότημα και λόγω των αρνητικών αποδόσεων των τοποθετήσεων σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγορών.

Η εταιρεία σημειώνει ότι στο πλαίσιο της ικανοποίησης των κεφαλαιακών απαιτήσεων του νέου θεσμικού πλαισίου φερεγγυότητας II, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη και δεύτερη φάση του πλάνου ανακεφαλαιοποίησης. Στις 30 Ιουνίου 2017, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας έχει αποκατασταθεί στο 114,81%.

Γ.Χ.