You are here

Τι λέει ο Τύπος: Γυρεύοντας τον Λυκούργο

03/08/2001 09:17
Η απουσία του Λυκούργου Κυπριανού από τη δημοσιότητα, το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής της Globalsoft στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η διάσκεψη τύπου που έδωσε χθες η εταιρεία Marketrends απασχολούν σήμερα τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Ο Λυκούργος αποφεύγει δηλώσεις και δημοσιότητα

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα βρίσκεται σε άδεια ο Λυκούργος Κυπριανού, αποφεύγοντας τις οποιεσδήποτε δηλώσεις τόσο για την AremisSoft όσο και για την Globalsoft, γράφει η Οικονομία του Φιλελεύθερου στο κύριο θέμα της.

Ταυτόχρονα η Globalsoft απέστειλε, ύστερα από απαίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιστολή στην Επιτροπή στην οποία αναφέρονται οι εξελίξεις στην AremisSoft και εξηγούνται οι σχέσεις και οι όροι συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε έρευνα που διενεργεί το ΧΑΚ, αναφορικά με περιπτώσεις διακίνησης τίτλων που συνοδεύονται από υπερβολικές μεταβολές τιμών τους ενώ εξετάζονται καταγγελίες για χειραγώγηση τιμών από ορισμένα χρηματιστηριακά γραφεία.

Παράλληλα σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στη χθεσινή διάσκεψη τύπου από τη Marketrends, κατά την οποία τονίσθηκε ότι ο όμιλος διέψευσε δημοσιεύματα στον Τύπο αναφορικά με ύπαρξη υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον του Γενικού εισαγγελέα και αφορούν την MFS.

Απάντηση της Globalsoft στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μετά την απαίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ενημέρωσή της αναφορικά με τις εξελίξεις στην Aremisoft, η οποία αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της Globalsoft ως εταιρεία που θα βοηθούσε την Globalsoft να επεκταθεί σε νέες αγορές, η εταιρεία μέσω επιστολής της παρέπεμψε την Επιτροπή στην σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει η Aremisoft. Αυτό αναφέρει στο κύριο θέμα της η Οικονομία της Σημερινής, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Globalsoft δικαιολόγησε τη μη αύξηση ποσοστού συμμετοχής της Aremisoft στην κυπριακή εταιρεία πληροφορικής με το γεγονός ότι η Αμερικανική εταιρεία επικεντρώνει την προσοχή της στην αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται από κερδοσκόπους στις ΗΠΑ.

Σε άλλο θέμα της η εφημερίδα αναφέρεται σε νέα αιτήματα που υπέβαλλε η συντεχνία του προσωπικού του ΧΑΚ προς το Διοικητικό Συμβούλιο του χρηματιστηρίου, σχετικά με τη διαβάθμιση των κλιμάκων μισθοδοσίας που προτάθηκε να διαμορφωθεί ανάλογα με τα προσόντα του προσωπικού.

Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ενημέρωσης και Προστασίας Ασφαλιζομένων προς τον Γενικό Εισαγγελέα, αναφορικά με παρατυπίες ασφαλιστικών εταιριών σε βάρος ασφαλιζομένων.

Η Marketrends διαψεύδει δημοσιεύματα για καταγγελίες ενώπιον του Γεν. Εισαγγελέα

Κατά τη χθεσινή διάσκεψη τύπου της Marketrends, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία δεν έχει πληροφορηθεί για υποθέσεις καταγγελιών εναντίον της που εκκρεμούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρει η Οικονομική Αλήθεια.

Παράλληλα στο ίδιο άρθρο σημειώνεται ότι στη δημοσιογραφική διάσκεψη, δόθηκαν στοιχεία αναφορικά με αγωγές που έχουν κινηθεί για την εταιρεία αλλά και με αγωγές που έχει κινήσει η εταιρεία προς τρίτους.

Σχετικά με την πορεία της μετοχής στο ΧΑΚ, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία μπήκε σε άσχημη εποχή στο χρηματιστήριο, ενώ τονίσθηκε ότι έγινε αντικείμενο άδικης κριτικής λόγω λανθασμένης πληροφόρησης.

Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα γράφει ότι οι τυροκόμοι ζητούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τον Οργανισμό Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας, έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εξόφλησης των τυροκόμων από τον ΟΚΓΒ για το γάλα που έχουν παραδώσει. Παράλληλα κατηγορούν την Οργανισμό για αποτυχία στον έγκαιρο προγραμματισμό για αυξημένη παραγωγή γάλακτος έτσι ώστε να μπορεί η βιομηχανία να καλύπτει τις ανάγκες που έχουν προκύψει τόσο στις ξένες όσο και στην εγχώρια αγορά.