You are here

Τι λέει ο τύπος: H Globalsoft και πάλιν στο προσκήνιο

10/08/2001 07:41
Οι εξελίξεις στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Globalsoft αποτελούν και σήμερα την κύρια είδηση των οικονομικών ένθετων των εφημερίδων. Ο Οικονομικός Φιλελεύθερος γράφει για τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας για τις προβλέψεις του 2001 και η Οικονομία της Σημερινής και η Οικονομική Αλήθεια καταγράφουν τις εξελίξεις στην χθεσινή συνέλευση της Globalsoft.

Προβλέψεις 2001

Στις δηλώσεις του Λυκούργου Κυπριανού για τις προβλέψεις του 2001 και στην χθεσινή έγκριση των ψηφισμάτων για ακύρωση των ΔΑΜ αναφέρεται η κύρια είδηση του Φιλελευθέρου. Ο Φιλελεύθερος παραθέτει δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας σύμφωνα με τις οποίες η αρνητική εικόνα της Κυπριακής κεφαλαιαγοράς και η κάμψη που παρουσιάζει ο κλάδος της πληροφορικής παγκοσμίως «καθιστά αδύνατο για την L.K. Globalsoft.com να πραγματοποιήσει τις προβλέψεις για τη φετινή κερδοφορία». Ο κ. Λυκούργος απέφυγε ωστόσο να αναφέρει οτιδήποτε για τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας επισημαίνοντας ότι δεν είναι έτοιμα ακόμα.

Σε μια άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρει ότι το ΧΑΚ κατέγραψε τον τελικό κατάλογο των 30 κριτηρίων. Δεκαεννιά κριτήρια αφορούν συνεχείς υποχρεώσεις των εκδοτών και 10 είναι προϋποθέσεις για εισαγωγή. Ο κατάλογος θα τεθεί ενώπιον των εμπλεκομένων μερών στο τέλος Αυγούστου.

Αυξάνονται κατά 30 εκατομμύρια οι μετοχές της Globalsoft

Στις εξελίξεις στην χθεσινή συνέλευση της Globalsoft αναφέρεται και η κύρια είδηση Οικονομίας. Οι χωριστές έκτακτες γενικές συνέλευσης άναψαν το πράσινο φως την έκδοση τριάντα εκατομμυρίων νέων μετοχών και την ακύρωση των ψηφισμάτων για μείωση του κεφαλαίου της εταιρείας. Χθες η μετοχή παρουσίασε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα αφού άλλαξαν χέρια πέραν των 5 εκατομμυρίων τίτλων της εταιρείας.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΑΣΥΣΕΚΑ στην οποία θα τεθεί προς ψήφιση η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για επίλυση της διαφοράς που προέκυψε με την Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών. Σύμφωνα με την Σημερινή, το συμβούλιο της Συντεχνίας δεν έχει πάρει τελική απόφαση και «πραγματοποιεί συνεχώς συνεδριάσεις για τη σε βάθος μελέτη της πρότασης του Υπουργείου».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Εκτ. Γ. Σ.

Η έκβαση της χθεσινής συνέλευσης της Globalsoft απασχολεί και την κύρια είδηση της Οικονομικής Αλήθειας. Η εφημερίδα παραθέτει λεπτομερή στοιχεία για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της κάθε Γενικής Συνέλευσης: Το 90% των κατόχων μετοχών κατηγορίας Β, το 88.5% των κατόχων μετοχών κατηγορίας Α, και το 87.25% του συνόλου των ψηφισάντων τάχθηκαν υπέρ της ακύρωσης της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου και της έκδοσης 30 εκατομμυρίων νέων μετοχών.

Σε μια άλλη είδηση, ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου και ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης δήλωσαν στην εφημερίδα ότι «ούτε για συζήτηση δεν τίθεται το ενδεχόμενο απευθείας αύξησης του ΦΠΑ στο 15%» επιβεβαιώνοντας ότι η αύξηση θα γίνει σταδιακά.