You are here

Τι λέει ο Τύπος: ΧΑΚ και ΑΤΗΚ στο προσκήνιο

03/09/2001 09:20
Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών στο ΧΑΚ τον Αύγουστο και οι επιπτώσεις του στην αγορά απασχολούν τις οικονομικές στήλες του «Φιλελεύθερου», ενώ αναφορά γίνεται και στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων Χρηματιστηρίου και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο θέμα του ελέγχου των υπό ένταξη εταιρειών. Η «Σημερινή» αναφέρεται στη πρόταση των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ για μετοχοποίηση της με μόνο μέτοχο το κράτος, μια απόφαση που πάρθηκε κατά το διήμερο παγκύπριο συνέδριο της συντεχνίας ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ.

Παράλληλη πορεία Γενικού Δείκτη και όγκου Συναλλαγών στο ΧΑΚ

Υπό τον τίτλο «Περίεργες διακυμάνσεις» η Οικονομία του Φιλελεύθερου κάνει αναφορά στο «ανησυχητικό φαινόμενο» της συρρίκνωσης του όγκου συναλλαγών παράλληλα με την πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη στο ΧΑΚ. Παράλληλα γράφει για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι χαμηλοί όγκοι στην αγορά, αφού με λίγα χρήματα μπορεί να δοθεί κατεύθυνση σε τιμές μετοχών, ενώ επεσημαίνει ότι ήδη υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις σε συγκεκριμένες μετοχές.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΧΑΚ ξεκαθάρισαν τις αρμοδιότητές τους μετά από εκατέρωθεν διευκρινήσεις που δόθηκαν αναφορικά με την τακτική ελέγχου που θα ακολουθηθεί στα ενημερωτικά δελτία των υπό ένταξη εταιρειών


Μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ με μέτοχο το κράτος προτείνουν οι εργαζόμενοι

Στην απόφαση των μελών της συντεχνίας ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ να προτείνει τη μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ με μόνο μέτοχο το κράτος και τη μετατροπή της σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, αναφέρεται η Σημερινή. Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό θεωρούν – κάτω από την πλήρωση προϋποθέσεων- αυτή την πρόταση ως «την πλέον συμφέρουσα» για την οικονομική ευμάρεια της ΑΤΗΚ ενόψει του ελεύθερου ανταγωνισμού που θα επέλθει στο άμεσο μέλλον.

Με τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου ασχολούνται τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται και στη διαγραφή της AremisSoft απότο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και στην πρωτιά που κρατάει η Κύπρος στις επενδύσεις κεφαλαίων στη Μόσχα. Τα οικονομικά ένθετα γράφουν και για την ρήξη που επήλθε χθες στο σύνδεσμο επενδυτών, ενώ αναφορά γίνεται και στις πρόσθετες διασφαλίσεις που ζητούν οι Κ.Α. για την παραμονή τους στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής.