You are here

Τι λέει ο Τύπος: Ο ΠΑΣΕΧΑ στο προσκήνιο

10/09/2001 09:14
Οι εσωτερικές αναταραχές στο Σύνδεσμο Επενδυτών απασχολούν τις οικονομικές στήλες των εφημερίδων σήμερα. Επίσης αναφορά γίνεται στην πορεία των διαδικασιών για τα κριτήρια των ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και σε δηλώσεις του Μάριου Κληρίδη αναφορικά με το διπλό έλεγχο των Δημοσίων Εταιρειών.

ΠΑΣΕΧΑ: Το τοπίο παραμένει θολό

Υπό τον τίτλο «Νέα πορεία πλεύσης στον ΠΑΣΕΧΑ», η Οικονομία του Φιλελεύθερου αναφέρεται στις εσωτερικές διαμάχες που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούν τον Σύνδεσμο Επενδυτών. Στη συνέλευση της περασμένης Παρασκευής πέντε μέλη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ενώ στην επόμενη συνεδρία αναμένεται να αναλάβει την Προεδρία ο σημερινός Αντιπρόεδρος Σωτήρης Διακουρτής. Ο παραιτηθείς Πρόεδρος Τάκης Κολέ ήγειρε θέμα πρόωρων εκλογών ενώ «η αντιπολίτευση» στον Σύνδεσμο καταγγέλλει τον κ. Κολέ ότι παραβίασε «συμφωνία κυρίων» η οποία είχε επιτευχθεί λίγες ώρες πριν την συνεδρία.

Αλλού η εφημερίδα κάνει αναφορά στα κριτήρια εισδοχής στο ΧΑΚ για τις ναυτιλιακές εταιρείες, γράφοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τους από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών και το μόνο που απομένει είναι η τυπική έγκρισή τους από τον Υπουργό αλλά και η άμεση επίσπευση των διαδικασιών για τη νομοθετική κάλυψη.

Έλεγχος Δημοσίων Εταιρειών

Η Σημερινή αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μάριου Κληρίδη σχετικά με την διαδικασία που προωθεί η Επιτροπή για τον έλεγχο των Δημοσίων Εταιρειών από ανεξάρτητους ελεγκτές και νομικούς.

Ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την άποψη ότι το κόστος της μετατροπής μιας εταιρείας σε δημόσια πρέπει να αναληφθεί από την ίδια ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις εταιρείες λόγω του due diligence ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σχόλια τα οποία είναι σωστά αφού υπάρχουν εταιρείες οι οποίες σε προχωρημένο στάδιο διαδικασιών καλούνται να αλλάξουν «τους κανόνες του παιχνιδιού».