You are here

Τι λέει ο Τύπος: Περνούν οι προϋπολογισμοί

17/12/2001 07:58
Λίγα είναι τα οικονομικά θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο αφού οι δημοτικές εκλογές μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Ο Φιλελεύθερος φιλοξενεί δηλώσεις βουλευτών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων για τους προϋπολογισμούς 2002 και η Σημερινή αναφέρεται στην σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών του τρόπου υπολογισμού της τιμής των καυσίμων.

Προϋπολογισμοί

Στους προϋπολογισμούς 2002 αναφέρεται το κυριότερο θέμα του οικονομικού ενθέτου του Φιλελευθέρου. Τα τέσσερα κόμματα, γράφει η εφημερίδα, θα παραμείνουν πιστά στις πάγιες επιλογές τους, με τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ να ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς, με το ΑΚΕΛ να απέχει, και με τη θέση του ΚΙΣΟΣ να εξαρτάται από την στάση της Κυβέρνησης σε φορολογικά και άλλα αιτήματα του κόμματος. Ο Φιλελεύθερος φιλοξενεί δηλώσεις βουλευτών των τεσσάρων κομμάτων με τις οποίες σκιαγραφούνται οι θέσεις τους.

ΠΑΣΕΧΑ

Αλλού ο Φιλελεύθερος φιλοξενεί ανακοίνωση του ΠΑΣΕΧΑ σύμφωνα με την οποία ο Σύνδεσμος εξασφάλισε βεβαίωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου ότι θα αποστείλει εγκύκλιο στις εμπορικές τράπεζες ώστε να μην ασκούν πιέσεις στους επενδυτές. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στις συναντήσεις του ΠΑΣΕΧΑ με αξιωματούχους της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας ενώ σε άλλη ανακοίνωση ο ΠΑΣΕΧΑ στηρίζει τις προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προσωπικά του Προέδρου της Μάριου Κληρίδη.

Καύσιμα

Για το θέμα του τρόπου υπολογισμού της τιμής των καυσίμων γράφει στην τελευταία της σελίδα η Σημερινή. Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών ζητά την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου υπολογισμού της τιμής των καυσίμων στηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών προς όφελος των καταναλωτών. Το σύστημα αποσύρθηκε όταν η τιμή των καυσίμων βρισκόταν σε ψηλά επίπεδα και αποσύρθηκε τώρα που λόγω της διεθνούς μείωσης θα υπήρχε μείωση και στην εγχώρια αγορά. Το θέμα της επαναφοράς του προηγούμενου συστήματος συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών με τη στήριξη του ΑΚΕΛ , του ΔΗΚΟ, και του ΚΙΣΟΣ τα οποία υπέβαλαν σχετική πρόταση νόμου.