You are here

Τι λέει ο Τύπος: Σχεδόν βέβαιη η αύξηση της τιμής των καυσίμων

17/09/2001 09:08
Με την αναμενόμενη, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αύξηση της λιανικής τιμής πώλησης των καυσίμων ασχολούνται οι οικονομικές στήλες των εφημερίδων σήμερα. Επίσης τον τύπο απασχολεί και η σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα των ασφαλιστικών εταιρειών και οι καταγγελίες ασφαλιζομένων για παραπλάνησή τους από αυτές. Αναφορά γίνεται και στις καταγγελίες του ΠΑΣΕΧΑ εναντίον επενδυτικών εταιρειών, αλλά και στην επιμονή του ΔΗΚΟ να υποστηρίξει την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ανάθεση των αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή.

Ανατίμηση λιανικής τιμής πώλησης καυσίμων

Υπό τον τίτλο «Πρώτο πλήγμα για την Κύπρο» η Οικονομία του Φιλελεύθερου κάνει αναφορά στη «σχεδόν βέβαιη» αύξηση της τιμής των καυσίμων στο τέλος του μήνα, λόγω των υψηλών επιπέδων της τιμής του πετρελαίου. Οι παράγοντες που συνηγορούν σε μία τέτοια απόφαση σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι (α) το κατά πόσο τα αντίποινα των Αμερικανών στις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης θα είναι κτυπήματα κοντά σε περιοχές παραγωγής πετρελαίου και (β) η απόφαση που θα πάρει ο ΟΠΕΚ στα τέλη του μήνα για συγκράτηση ή όχι των τιμών του πετρελαίου.

Αλλού η εφημερίδα κάνει αναφορά στις καταγγελίες του ΠΑΣΕΧΑ στη Βουλή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εισαγγελία, οι οποίες αφορούν επενδυτικές εταιρείες που προέβησαν σε τεχνητή διαμόρφωση τιμών μετοχών. Παράλληλα ο σύνδεσμος επενδυτών ζητά αποζημιώσεις από το ΧΑΚ για το λογισμικό λάθος που παρουσιάστηκε στο χρηματιστήριο την περασμένη Πέμπτη με βάση το οποίο οι επενδυτές οδηγήθηκαν σε λανθασμένες τοποθετήσεις.

Η Επιτροπή Οικονομικών συζητά σήμερα το θέμα των Ασφαλιστικών Εταιρειών

Οι καταγγελίες του ΠΑΣΕΠΑ εναντίον ασφαλιστικών εταιρειών θα απασχολήσει σήμερα την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, γράφει η Σημερινή. Το θέμα αφορά κακή διαχείριση χρημάτων ασφαλιζομένων σε ασφαλιστικά σχέδια με εφάπαξ ασφάλιστρα αλλά και παραπληροφόρηση για επένδυση όλων σχεδόν των χρημάτων στο ΧΑΚ.

Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο. Το θέμα της σύσκεψης θα είναι ο χειμερινός τουρισμός και η διαπίστωση ότι τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για τη στήριξη του τουρισμού κατά τη χειμερινή περίοδο δεν επέδωσαν τα αναμενόμενα.

Το ΔΗΚΟ υποστηρίζει τη μέθοδο ΒΟΤ για αεροδρόμια

Η Αλήθεια σε σημερινό της δημοσίευμα, αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ δεν αναθεωρεί την στάση του έναντι της υποστήριξης του νομοσχεδίου για ανάθεση από την κυβέρνηση, με τη μέθοδο ΒΟΤ, της επέκτασης και διαχείρισης των αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην εφημερίδα, από τις επαφές του ΔΗΚΟ με το συνδικαλιστικό κίνημα «δεν έχει προκύψει οποιοδήποτε νέο στοιχείο που να δικαιολογεί επανεξέταση της απόφασης» και έτσι αυτό τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου.