You are here

Τι λέει ο Τύπος: Στη διαδικασία για την Ο.Α. με νέα δεδομένα οι Κ.Α.

11/09/2001 09:14
Με την απόφαση των Κυπριακών Αερογραμμών να μην αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας νοουμένου ότι θα αλλάξουν οι όροι των διαβουλεύσεων, ασχολούνται τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων. Επίσης αναφορά γίνεται στις εξελίξεις στον χώρο τηλεπικοινωνιών, στην απόφαση της Βουλής να καλέσει τον Υπουργό Οικονομικών να καταθέσει τις θέσεις της κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και στην έναρξη της μελέτης των 41 καταγγελιών από τον ποινικό ανακριτή αναφορικά με την καθυστέρηση της έκδοσης τίτλων μετοχών.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές αλλάζουν τους όρους για την Ο.Α.

Ο Εθνικός μας Αερομεταφορέας με επιστολή του χθες στην Credit Suisse ανακοινώνει την απόφασή του να παραμείνει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής νοουμένου ότι θα αλλάξει τα δεδομένα της προσφοράς κατά τη στιγμή που θα κληθεί για διαπραγμάτευση, γράφει η Οικονομία του Φιλελεύθερου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα αλλάξουν τόσο την εγγυητική όσο και το επιχειρηματικό τους σχέδιο λόγω αλλαγής των δεδομένων λόγω της παρόδου του χρόνου.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, η εφημερίδα αναφέρει ότι η επίσημη δημιουργία του Ομίλου Supertel που αποτελείται από 30 εταιρείες λιανικού εμπορίου κινητής τηλεφωνίας, δημιουργεί πονοκέφαλο στην ΑΤΗΚ, αφού την κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της πώλησης κινητών τηλεφώνων «σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη από τις οδηγίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Ήδη έχει κληθεί από τη νά εταιρεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρέμβει για να σταματήσει αυτή η «άδικη πρακτική της ΑΤΗΚ».

Ανοίγουν οι φάκελοι από Ποινικό Ανακριτή για το ΧΑΚ

Με την έναρξη της διερεύνησης από τον Ποινικό Ανακριτή των 41 καταγγελιών που αφορούν στην καθυστέρηση έκδοσης τίτλων και ενδεχόμενη διάπραξη ποινικού αδικήματος, ασχολείται η Οικονομία της Σημερινής. Προς το παρόν ο Ποινικός Ανακριτής ενημερώνεται για το περιεχόμενο των καταγγελιών ενώ προς το τέλος της εβδομάδας πιθανόν να «οριοθετηθεί η στρατηγική» που θα ακολουθήσει. Το διάστημα που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραμένει άγνωστο.

Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι το Συμβούλιο της ΑΤΗΚ θα αποφασίσει σε μία εβδομάδα για την πιθανή συμμετοχή του οργανισμού στην κοινοπραξία HellasSat, αφού εξετασθεί η οικονομική βιωσιμότητα του έργου. Ήδη έχει καταρτισθεί ειδική επιτροπή η οποία πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου με στόχο στις 18 του μήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ να επιληφθεί του θέματος».

Βουλή καλεί Υπουργό Οικονομικών για τα φορολογικά

Με την απόφαση της Βουλής να καλέσει, μέσω επιστολής, τον Υπουργό Οικονομικών να ετοιμάσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου κείμενο με τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη φορολογική πολιτική, ασχολείται η Οικονομική Αλήθεια. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι η πλειοψηφία της Βουλής τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο που εκκρεμεί από το 1999 και αφορά στην εξαίρεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και του Υπουργικού Συμβουλίου από τις διαδικασίες πρόσληψης εκτάκτων υπαλλήλων.

Αλλού γίνεται αναφορά στο μέλλον του ΠΑΣΕΧΑ το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα, «παραμένει γρίφος» αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμα για την εξέλιξή του μετά την εξαγγελία για τη «φημολογούμενη ομοσπονδιοποίησή του».