You are here

Tι λέει ο Τύπος: Τα φορολογικά στο προσκήνιο

22/08/2001 09:10
Ο δεύτερος γύρος επαφών του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογική μεταρρύθμιση με ξένους εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες της κυβέρνησης απασχολεί τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων. Στο προσκήνιο και οι τιμές των πετρελαιοειδών που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και παράπονα για παραπλάνηση τραπεζικών υπαλλήλων από αξιωματούχους τραπεζών αναφορικά με μετοχές στο ΧΑΚ.

Αρχίζει ο δεύτερος γύρος επαφών για το φορολογικό πλαίσιο

Στην επανέναρξη των επαφών της κυβέρνησης, που αφορούν την ετοιμασία φορολογικού πλαισίου, αναφέρεται η Οικονομία του Φιλελεύθερου. Οι επαφές θα ξεκινήσουν αρχικά με ξένους εμπειρογνώμονες και ακολούθως με τα πολιτικά κόμματα έτσι ώστε να ετοιμαστεί το πλαίσιο και να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφημερίδα κάνει αναφορά σε διήμερη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο κατά την οποία θα συζητηθούν , υπό την προεδρία τουΥπουργού Οικονομικών, «το φορολογικό καθεστώς των υπεράκτιων εταιρειών και ο εταιρικός φόρος».

Αλλού η εφημερίδα διατυπώνει μέσω δηλώσεων του Κίκη Καζαμία την ανησυχία του Συνεργατισμού για τις επιπτώσεις που θα έχει η μείωση των επιτοκίων στις τρέχουσες συναλλαγές σε συνδυασμό με την αλλαγή του εύρους διακύμανσης της λίρας με το Ευρώ.

Εν αναμονή ξεκαθάρισης του τοπίου αναφορικά με τις τιμές πώλησης των καυσίμων, πολλά σενάρια παραμένουν ανοικτά ενώ όλα αναμένεται να κριθούν από την διακύμανση της τιμής του δολλαρίου και του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ.

Χειμερινός τουρισμός ενώπιον των αρμόδιων φορέων αρχές του Σεπτέμβρη

Στη σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές του Σεπτεμβρίου σχετικά με την υλοποίηση της Δέσμης κινήτρων για αύξηση του χειμερινού τουρισμού στις περιοχές Λάρνακας και Αμμοχώστου κάνει αναφορά η Οικονομία της Σημερινής.

Αλλού η εφημερίδα γράφει για τον κύκλο επαφών που θα έχει ο Υπουργός Οικονομικών τον ερχόμενο μήνα με τα πολιτικά κόμματα με στόχο τις ανταλλαγές απόψεων για τη φορολογική μετρρύθμιση, η οποία απαιτείται για την Ευρωπαϊκή μας εναρμόνιση.

Εν αναμονή του τελικού ξεκαθαρίσματος του τοπίου που επικρατεί στους κόλπους της ΠΑΣΥΔΥ μετά την ομαδική παραίτηση μελών της, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Χ. Χριστοδουλίδη Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου, στις οποίες αναλύονται οι λόγοι της κρίσης αλλά και αποκλείεται μία πιθανή διάσπαση της ΠΑΣΥΔΥ.

Ανώτατα στελέχη τραπεζών παραπλάνησαν υπαλλήλους σχετικά με τιμές μετοχών

Στην παραπλάνηση τραπεζικών από υποσχέσεις αξιωματούχους τραπεζών για «εκτόξευση τιμών μετοχών», αναφέρεται η Οικονομική Αλήθεια στο κύριο άρθρο της. Καταγγελίες για το θέμα βρίσκονται ενώπιον του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Χρήστου Πουργουρίδη, ο οποίος ανέφερε στην Αλήθεια ότι σήμερα πιθανόν να έχει επικοινωνία με το Γενικό Εισαγγελέα για να διαπιστώσει σε ποιό σημείο βρίσκονται οι ενέργειες για ενίσχυση της Νομικής Υπηρεσίας έτσι ώστε να προωθηθεί η έρευνα των καταγγελιών για το ΧΑΚ.

Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για την ετήσια γενική συνέλευση της Globalsoft που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.