You are here

Τύπος: 20% Λαϊκής από Marfin, εποπτεία ΚΤ

05/04/2006 08:57
Ο «στόχος» της Marfin Financial Group να αυξήσει το πακέτο μετοχών που κατέχει στη Λαϊκή στο 20%, η εποπτεία που ασκούν στις εμπορικές τράπεζες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Κεντρική Τράπεζα καθώς και η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία αναφερόταν ότι η Κύπρος, Ελλάδα και Βέλγιο δεν εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα πετρελαϊκά αποθέματα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στη σημερινή οικονομική ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

«Marfin: Στόχος 20% της Λαϊκής»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η συνεργασία του Ομίλου Λαϊκής με τη Marfin Financial Group. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα «φιλόδοξα» σχέδια του ελληνικού ομίλου δεν εξαντλούνται με την κίνηση εξαγοράς του 9,98% της Λαϊκής. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η Marfin βρίσκεται πολύ κοντά στο να αυξήσει το πακέτο μετοχών που κατέχει στη Λαϊκή και ήδη έχει αποταθεί στην KT ώστε να της επιτραπεί να αυξήσει το ποσοστό της στον Όμιλο Λαϊκής στο 20%.

Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις αυξήσεις που επέβαλαν στα καύσιμα οι εταιρείες ΕΚΟ και Πετρολίνα.

Πολίτης

«Πόλεμος πρακτικών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Πολίτη είναι η εποπτεία που ασκούν στις εμπορικές τράπεζες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί αλλαγές στην εποπτική σχέση Κεντρικής Τράπεζας-εμπορικών τραπεζών καθώς υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το επίπεδο της πληροφόρησης.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι «δυσοίωνες» μοιάζουν οι προοπτικές της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς τουλάχιστον όσον αφορά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Αγγλία.

Σημερινή

«Ευρω-συστάσεις γι’ αποθέματα πετρελαίου»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία αναφερόταν ότι η Κύπρος, Ελλάδα και Βέλγιο δεν εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα πετρελαϊκά αποθέματα. Ο ΥΠΕΜΠ, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ενοικίασης αποθηκευτικών χώρων από την Ελλάδα.

Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις εισπράξεις του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων το πρώτο δίμηνο του 2006.

Χαραυγή

«Το μεγάλο ψέμα του ΔΗΣΥ για το αγροτικό εισόδημα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου για το αγροτικό εισόδημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εισόδημα ανά εργαζόμενο δεν μειώθηκε σε σχέση με το 2000 αλλά αντίθετα αυξήθηκε όπως αυξάνεται και ο Δείκτης κατά 19% το 2005.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι υπήρξε ενδιαφέρον για εξαγορά των ΚΑ.

Αλήθεια

«Υπάρχει σκέψη στην ΕΠΑ ακύρωσης της συμφωνίας ΑΤΗΚ-LTV»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η συμφωνία της ΑΤΗΚ με την LTV στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνα που διέταξε η ΕΠΑ για την εν λόγω συμφωνία, οφείλεται στη μη συμμόρφωση της ΑΤΗΚ. Πληροφορίες της εφημερίδας, αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη από την ΕΠΑ να ακυρωθεί η εν λόγω συμφωνία.

Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις αυξήσεις που επέβαλαν στα καύσιμα οι εταιρείες ΕΚΟ και Πετρολίνα.



«ΔΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ—Πρόκληση Αναστασιάδη ευθέως προς το Δ. Χριστόφια




ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ!—Η Αστυνομία «μαγείρεψε» την υπόθεση εναντίον των δύο φοιτητών




ΣΑΡΑΒΑΛΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ—Γηρασμένα λεωφορεία, χωρίς ζώνες και συνοδούς




ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ—Έδωσαν πιστοποιητικά τραυματισμών στους αστυνομικούς θύτες




Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ Κ. ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ—Επιτίθεται κατά του Προέδρου της Βουλής για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα