You are here

Τύπος: 200 πτήσεις έτοιμες για εμβολιασμένους

15/07/2021 06:26

Η επίσημη επανεκκίνηση του τουρισμού που σηματοδοτεί η απόφαση των βρετανών να διατηρήσουν την Κύπρο στην πορτοκαλί κατηγορία και η έρευνα της Τράπεζας Κύπρου για την εισοδηματική κατάσταση των νοικοκυριών κατά την περίοδο της πανδημίας, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «200 πτήσεις έτοιμες για εμβολιασμένους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η επίσημη επανεκκίνηση του τουρισμού που σηματοδοτεί η απόφαση των βρετανών να διατηρήσουν την Κύπρο στην πορτοκαλί κατηγορία. Όπως αναφέρεται, η αναθεώρηση της λίστας των βρετανών έγινε γνωστή χθες βράδυ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς πως η Κύπρος δεν θα υποβαθμιζόταν και πως θα παρέμενε στην πορτοκαλί κατηγορία. Πάντως ο προγραμματισμός δρομολογημένων πτήσεων φαίνεται να είχε προεξοφλήσει τη χθεσινή θετική εξέλιξη. Βάσει του αναθεωρημένου προγράμματος που ανάρτησε χθες η Hermes Airports, οι δρομολογημένες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στα δύο αεροδρόμια του τόπου προγραμματίζεται να εκτοξευθούν στις 212 εβδομαδιαίως στο τέλος Αυγούστου, από 38 την τρέχουσα βδομάδα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σε επίπεδα άνω των €1.000 το τ.μ. διαμορφώνεται ο μέσος όρος του κόστους κατασκευής μιας κατοικίας και οι τιμές είναι λίγο πιο τσουχτερές σε σχέση με την εποχή της φούσκας των ακινήτων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αλλιώς αξιολογούν οι βρετανοί την επιδημιολογική εικόνα

  • Rapid test εκτός ωρών εργασίας οι δημόσιοι υπάλληλοι

  • ΕΕ: Κοινωνικό ταμείο για το κλίμα

  • Φωνές στην Ελλάδα για τουρισμό και κρούσματα

Πολίτης

 «Διατηρήθηκαν τα εισοδήματα παρά την πανδημία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η έρευνα της Τράπεζας Κύπρου για την εισοδηματική κατάσταση των νοικοκυριών κατά την περίοδο της πανδημίας. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, ποσοστό 77% των εισοδημάτων των νοικοκυριών έχει επηρεαστεί λίγο, καθόλου ή και θετικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο Αυγούστου του 2020 ποσοστό μόλις 42% των νοικοκυριών απάντησε πως διατήρησε το εισόδημα του στα ίδια επίπεδα, ενώ ένα ποσοστό 26% απάντησε ότι το εισόδημα του μειώθηκε σημαντικά.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι εκτός της συζήτησης και της διαδικασίας του ελάχιστου εταιρικού φόρου στο 15% μένει η ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη φαίνεται να περιορίζονται στις μεγάλες πολυεθνικές και τεχνολογικές εταιρείες.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Αυξάνονται οι εποπτευόμενοι αλλά και οι προκλήσεις – 25 χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Χαραυγή

 «Προωθούν εκποιήσεις αντί αναδιαρθρώσεις δανείων»

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Χαραυγή γράφει ότι το ΑΚΕΛ κατάθεσε καταγγελίες σε επιστολή του προς τον υπουργό οικονομικών, ότι στην ΚΕΔΙΠΕΣ η πολιτική των αναδιαρθρώσεων περιορίζεται σε ενυπόθηκα δάνεια, για τα οποία η εξασφάλιση αφορά σε πρώτη κατοικία ή μικρή επαγγελματική στέγη.  Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ ζήτησε εξηγήσεις κατά πόσο η συγκεκριμένη στρατηγική στοχεύει στην ενθάρρυνση των εκποιήσεων αντί των αναδιαρθρώσεων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανάφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να προσπαθήσει να ενισχύσει τις ικανότητες και τις μεθόδους της, ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλου του επόπτη του χρηματοοικονομικού τομέα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άνοιξε ο δρόμος για τη μαρίνα Πάφου

  • ΣTEK: Αλίμονο να κλείσουν τα αεροδρόμια

  • Μπαίνουν όρια στην ελευθερία έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων

Αλήθεια

 «Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των ξενοδοχείων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού για το σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών. Όπως αναφέρεται, τα τηλεφωνικά κέντρα των ξενοδοχείων πήραν φωτιά από χθες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των τουριστικών καταλυμάτων και πρακτορείων που συμμετέχουν στο σχέδιο, καθώς το ενδιαφέρον από το κοινό που ήθελε να επωφεληθεί των χαμηλών τιμών για διακοπές σε ξενοδοχεία ήταν τεράστιο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι εγκύκλιο από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου οικονομικών καταγράφει λεπτομερώς το τι ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους αναφορικά με την κατοχή safe pass.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βελτίωση στις προσδοκίες νοικοκυριών – Τράπεζα Κύπρου

  • Ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο οι κυπριακοί πόροι ΦΑ

  • Καμιά ανοχή σε δόλια δραστηριότητα ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

  • Χαιρετίζει εξελίξεις για μαρίνα Πάφου – ΕΒΕ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ – Κορωνοϊός

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ SAFEPASS ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ! – Όλο και πιο κοντά σε λήψη πρόσθετων μέτρων. Χθες φθάσαμε τα 1.120 κρούσματα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ – Οι επιστήμονες ζητούν στοχευμένους περιορισμούς στους χώρους διασποράς του ιού

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΗΧΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΩΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – «Αν χαθούν τα Βαρώσια θα χαθεί οτιδήποτε έχει σχέση με το εδαφικό και τη λύση του κυπριακού»