You are here

Τύπος: 22 προαπαιτούμενα φέτος στη βουλή

16/06/2021 06:27

Το πράσινο φως που πρέπει να δώσει η βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου για 22 νομοσχέδια που αφορούν στο ταμείο ανάκαμψης και η παράταση των περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τέσσερις βδομάδες που απομακρύνει τις προσδοκίες για αυξημένες τουριστικές ροές από τον Ιούλιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «22 προαπαιτούμενα φέτος στη βουλή»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει η βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου για 22 νομοσχέδια που αφορούν στο ταμείο ανάκαμψης. Όπως σημειώνεται, για να πάρει η Κύπρος ποσό €1,2 δισ. θα πρέπει να υλοποιήσει 58 μεταρρυθμίσεις, 76 αναπτυξιακές επενδύσεις και να εγκρίνει μέχρι το τέλος 2025 συνολικά 51 νομοθετήματα. Ήδη στα συρτάρια της βουλής βρίσκονται 23 νομοσχέδια ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να κατατεθούν άλλα 28. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα πρέπει να εγκριθούν από τη βουλή, μεταξύ άλλων, τρία νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και δύο νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι τα επόμενα βήματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων και είναι αλληλέδεντα μεταξύ τους αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στο ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ μετά τις επαφές που είχε η εκτελεστική διεύθυνση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ζήτηση επαγγελμάτων ανωτέρου επιπέδου στις ιστοσελίδες
  • Πιο αυστηρά τα κριτήρια για να γίνεις μέλος ΔΣ τράπεζας
  • Πρόοδος στη μείωση ΜΕΔ με προκλήσεις
  • Ελάχιστες πλέον οι ελπίδες για βρετανούς

Πολίτης

 «Δύσκολος και ο Ιούλιος για τον τουρισμό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η παράταση των περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τέσσερις βδομάδες που απομακρύνει τις προσδοκίες για αυξημένες τουριστικές ροές από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον θεωρείται πλέον κακό αποτέλεσμα για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση για την οικονομία, αφού ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πλέον επικερδείς μήνες, τόσο όσον αφορά τις αφίξεις όσο και τα έσοδα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο οίκος αξιολόγησης DBRS σε έκθεση του σημειώνει τη σημαντική πρόοδο της Κύπρου στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός 2020 παρά τις συνθήκες της πανδημίας.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Η απαιτητική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων

Χαραυγή

 «Οκτώ άξονες διεκδικήσεων για εργαζόμενους θέτει η ΠΕΟ»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η ανακοίνωση της ΠΕΟ στην οποία επαναλαμβάνει της απαίτηση για άμεση υιοθέτηση θεσμικών και νομοθετικών μέτρων που να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Η ΠΕΟ έχει αποστείλει από τις 13 Απριλίου σχετική επιστολή στην υπουργό εργασίας η οποία κινείται σε οκτώ άξονες μεταξύ των οποίων η κατοχύρωση κατώτατου μισθού και άλλων βασικών δικαιωμάτων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία που παρατηρείται στη διενέργεια των προαγωγών των αστυνομικών.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • DBRS: Πρόοδος στη μείωση των ΜΕΔ με ερωτηματικά για τη συνέχεια

Αλήθεια

 «Χαριστική βολή στον τουρισμό!»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να παρατείνει την άρση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα ένα μήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μετά τον Ιούνιο χάνεται και ο Ιούλιος τον οποίο ανέμεναν διακαώς οι ξενοδόχοι για να αρχίσουν να υποδέχονται τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο υπουργός οικονομικών τόνισε χθες ότι η Κύπρος προσφέρει ένα ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο και δεν αποτελεί φορολογικό παράδεισο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σημαντική πρόοδος στη μείωση των ΜΕΔ
  • Στο υπουργικό σήμερα το νομοσχέδιο για έφορο φορολογίας
  • Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις ιστοσελίδες

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ! – Βρετανία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ… ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ – Τα 6 «όχι» που εισέπραξε ο πρόεδρος αφήνουν μόνο τον ΔΗΣΥ στην εξουσία

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ – Η Τουρκία προσπαθεί να κερδίσει τη θετική ατζέντα παρακάμπτοντας το κυπριακό

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΚΤΩ ΑΞΟΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΕΤΕΙ Η ΠΕΟ – Έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης από το κράτος και απουσία μέτρων προστασίας