You are here

Τύπος: 2.707 παράπονα εργαζομένων κατά εργοδοτών

11/10/2021 06:21

Η αύξηση των παράπονων των εργαζομένων κατά εργοδοτών που υποβλήθηκαν στο τμήμα εργασιακών σχέσεων και η συμφωνία της Κύπρου με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης οι μεγάλες εταιρείες να πληρώνουν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «2.707 παράπονα εργαζομένων κατά εργοδοτών το 2020»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αύξηση των παράπονων των εργαζομένων κατά εργοδοτών που υποβλήθηκαν στο τμήμα εργασιακών σχέσεων. Όπως αναφέρεται, το σύνολο των υποβληθέντων παραπόνων το 2020 ήταν 2.707 από 2.066 το 2019 σημειώνοντας αύξηση 31,02%. Τα παράπονα των κυπρίων εργαζομένων ανήλθαν στα 1.240 από 764 το 2019, των ευρωπαίων πολιτών αυξήθηκαν στα 1.001 από 722 το 2019 και των αλλοδαπών εργαζομένων τρίτων χωρών υποχώρησαν στα 466 το 2020 από 580 το 2019.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται στις δέκα χώρες με τα καλύτερα δεδομένα συνταξιοδότησης, επειδή οι εργαζόμενοι όταν συνταξιοδοτηθούν λαμβάνουν σύνταξη που αντιστοιχεί σε μεγάλο μερίδιο των προηγούμενων εισοδημάτων τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Θετική η Κύπρος στη συμφωνία ΟΟΣΑ για φορολογικές βάσεις
  • Ελληνική: Ανοίγει το δρόμο για έκδοση ομολόγων MREL
  • Δύσκολο παζλ για τις οικονομίες
  • Επιπτώσεις δημιουργεί το ενεργειακό σοκ στην Κίνα

Πολίτης

 «Κλείδωσε ο φόρος 15%»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η συμφωνία της Κύπρου με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης οι μεγάλες εταιρείες να πληρώνουν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%. Το υπουργείο οικονομικών με ανακοίνωση του χαιρετίζει τη συμφωνία που επετεύχθη σε επίπεδο ΟΟΣΑ σηματοδοτώντας τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες για τη δημιουργία θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και για τη διασφάλιση των φορολογικών βάσεων και των δημόσιων εσόδων των οικονομιών.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι νευρικότητα προκαλεί στις αγορές το πιθανό φρενάρισμα της ανάκαμψης εξαιτίας του σοκ που προκαλεί η έκρηξη των τιμών της ενέργειας.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • «Δημοσιονομική επανάσταση» - Διεθνείς αντιδράσεις

Αλήθεια

 «Ανεβαίνει η οικονομία, ανεβαίνει και η αγορά ακινήτων»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Αλήθεια γράφει ότι η αγορά ακινήτων κινήθηκε για τα καλά με τους επαγγελματίες του κλάδου να στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τη περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021, εκδοθήκαν 4,717 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 3,893 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 21,2%. Με βάση τα στοιχεία του Κτηματολογίου, ο αριθμός των πωλητήριων εγγράφων ανήλθε συνολικά στα 7003 την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, από 5444 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και 7736 το εννιάμηνο του 2019.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η Κύπρος χαιρετίζει τη συμφωνία στον ΟΟΣΑ για τις φορολογικές βάσεις.

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – Έπιασαν τόπο τα κυβερνητικά σχέδια επιδότησης επιτοκίων

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΕΣΗ €81,7 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ – Εν αναμονή της μεταρρύθμισης ο φορολογούμενος στηρίζει 30 δήμους

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΝΙΣΟΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ – Η Τουρκία προωθεί μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ, στηριζόμενη στην ισχύ του πολεμικού της ναυτικού

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΕΚΔΥΘΗΚΕ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ – Πληγωμένοι οι Μορφίτες από την απουσία προοπτικής για επίλυση του κυπριακού