You are here

Τύπος: Το Airbnb και οι φοιτητές αυξάνουν τα ενοίκια

15/04/2019 07:23

Η αυξητική τάση των ενοικίων, η εκτίμηση του οίκου Fitch ότι θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του χρέους και η μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων σε 18 τομείς της οικονομίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Το Airbnb και οι φοιτητές αυξάνουν τα ενοίκια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αυξητική τάση των ενοικίων.  Ο διευθύνων σύμβουλους της εταιρείας Δανός και Συνεργάτες, μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP Paribas Real Estate, Πάνος Δανός, αναφέρει στην εφημερίδα ότι η αυξητική τάση των ενοικίων αναμένεται να συνεχιστεί ήπια για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ για την αγορά ακινήτων υπάρχει η αντίληψη από πολλούς δυνητικούς αγοραστές ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα και ότι αυτά αργά ή γρήγορα θα βγουν για πώληση σε μειωμένες τιμές. Για το 2019 σημειώνει ότι προβλέπεται περαιτέρω ανοδική πορεία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά στον κλάδο ακινήτων. Εξηγεί ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση των ενοικίων λόγω του Airbnb και της αύξησης των φοιτητών στις κατοικίες περίξ του κέντρου των πόλεων και αύξηση των τιμών ενοικίασης σε γραφεία, διαμερίσματα και αποθήκες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σήμερα αναμένεται νέα σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό των πρόεδρο Αναστασιάδη για συνέχιση της συζήτησης του θέματος που προέκυψε με τις αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου για τις αποκοπές μισθών των υπαλλήλων του δημοσίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εμπορικά ακίνητα στη Λήδρας και Ονασαγόρου στο σφυρί
  • Σύντομα ο διορισμός τριών μελών στην Κεντρική
  • iStorm: H Apple φέρνει κέρδη σε Κύπρο και Ελλάδα
  • Το Ιούνιο η ΕΚΤ θα αποφασίσει για μέτρα

Πολίτης

 «Δεν βλέπει ανατροπή»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η εκτίμηση του οίκου Fitch ότι θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του χρέους. Ο οίκος προχώρησε στην εκτίμηση ότι η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου για τους μισθούς στο δημόσιο δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πτωτική πορεία του δημόσιου χρέους, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη μακροχρόνια πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΒΒΒ-και διατηρώντας σταθερή προοπτική.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τόνισε την Παρασκευή ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια που περιβάλλουν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κάτω η προσφορά, πάνω οι τιμές – ΙΕΑ για αργό πετρέλαιο
  • Ευλογία η υπερωρία – Ο ιδρυτής της Alibaba υπερασπίστηκε το ωράριο «996»
  • Προειδοποιήσεις Βάιντμαν – Η γερμανική ανάπτυξη μπορεί να επιβραδυνθεί απότομα

Αλήθεια

«Η ανεργία με αριθμούς»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων σε 18 τομείς της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στα επαρχιακά γραφεία εργασίας, σε τρεις τομείς υπάρχει αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων ενώ σε έναν η κατάσταση παραμένει η ίδια. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018 σημειώθηκε γενικότερη μείωση 4.108 προσώπων η οποία αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου, της δημόσιας διοίκησης, των κατασκευών, της μεταποίησης, της εκπαίδευσης, των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ανοδικοί συνεχίζουν να είναι οι δείκτες που αφορούν το έκτακτο προσωπικό της κυβέρνησης αφού και τα στοιχεία Μαρτίου 2019 συγκριτικά με αυτά του Μαρτίου 2018, φανερώνουν μεγάλες αυξήσεις στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες προσωπικού της κυβέρνησης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Φορολογείται και η εκμισθωμένη τ/κ γη
  • Δήμος Πάφου: Πρώτα άδεια οικοδομής και… μετά οι εργασίες
  • Ενεργοποίηση κατά της «χειραγώγησης της δικαιοσύνης» - ΑΚίΔΑ

 

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΟΟΥ! – ΔΗΣΥ προς κόμματα της αντιπολίτευσης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΛΛΕΙΜΜΑ €3 ΕΚ. ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΥΒΑΛΩΝ – Αναζητά τρόπους για να κλείσει την τρύπα ο ΟΕΔΑ Λευκωσίας

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΟΝΤΡΕΣ – Δύο διαφορετικές και αντίθετες εικόνες της πολιτικής στην Κύπρο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΗΕ ΓΙΑ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ