You are here

Τύπος: Ακάλυπτες επιταγές

23/06/2008 08:16
Τα στοιχεία του Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών Μάιου για τις ακάλυπτες επιταγές, η εμπλοκή των συντεχνιών σε θέματα φοροδιαφυγής και τα χρήματα που χρωστά η κυβέρνηση στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Πληγή οι ακάλυπτες επιταγές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα στοιχεία του Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών Μάιου για τις ακάλυπτες επιταγές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ακάλυπτες επιταγές το πεντάμηνο του 2008 έφθασαν τα €1,82 εκ. έναντι €1,2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο και σφραγίσθηκαν 1.181 τεμάχια σε σχέση με 1.271 πέρσι, δηλαδή μειώθηκε ο αριθμός των τεμαχίων αλλά αυξήθηκαν τα ακάλυπτα ποσά που αναγράφηκαν στις επιταγές.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης μετά την επιστροφή του από τη Μόσχα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία είναι με διαφορά ο πιο σημαντικός οικονομικός εταίρος της Κύπρου.

Πολίτης

«Θέμα αρχής»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η εμπλοκή των συντεχνιών σε θέματα φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συντεχνίες προσφέρουν αυτοκίνητα στα στελέχη τους, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και για προσωπική χρήση. Το όφελος που προκύπτει από αυτή τη χρήση θεωρητικά θα έπρεπε να δηλώνεται στο φόρο εισοδήματος και να φορολογείται, κάτι που δεν γίνεται, ενώ πολλές ιδιωτικές εταιρείες έρχονται σε συμφωνία με το Γραφείο του Φόρου Εισοδήματος και συμφωνούν μια φόρμουλα φορολόγησης του οφέλους.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι αναλυτές μελετούν, μεταξύ άλλων, την επίδραση του πετρελαίου στις αναπτυγμένες οικονομίες και στη μεγαλύτερη παγκοσμίως, την Αμερικανική.

Σημερινή

«Δανεικά και αγύριστα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι τα χρήματα που χρωστά η κυβέρνηση στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το χρέος της κυβέρνησης προς το ΤΚΑ το 1988 ήταν μόνο £388 εκ. ένα ποσοστό της τάξης του 19,4% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2007 το χρέος έφθασε τα £3,5 δισ. και ξεπερνά το 41% του ΑΕΠ. Όπως σημειώνεται, ούτε και η σημερινή κυβέρνηση παρουσιάζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε τομές σε σχέση με το θέμα του ενδοκυβερνητικού χρέους.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα εκφράζει έντονες ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού και την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και των εμπορευμάτων στα ύψη.

Αλήθεια

«Καταξιωμένοι Κύπριοι επιχειρηματίες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας CyEC 2008 που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας και καταξιωμένοι Κύπριοι επιχειρηματίες θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια Έρευνα Ακινήτων του RICS, η Κύπρος δεν επηρεάστηκε από την κατρακύλα στις τιμές των ακινήτων που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2008 στη Δυτική Ευρώπη.

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την κυπριακή οικονομία.




ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ—Ο 25χρονος Στέλιος Κουλέντης κάηκε προσπαθώντας να σώσει τον πατέρα του




ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΕΞ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΑΝΩΤΑΤΟ—Έντονη αμφισβήτηση για υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων




ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ—Η πύρινη λαίλαπα σκότωσε 24 χρονο αστυνομικό




ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ—25χρονος αστυνομικός νεκρός στη μάχη με τη φωτιά




ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΟΝΙΑΣ—24χρονος νεκρός, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Καλλιάνα-Σινά Όρος – Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα δύο άτομα