You are here

Τύπος: Ακίνητα για όλα τα πορτοφόλια

16/12/2019 06:40

Τα ακίνητα για όλα τα πορτοφόλια που βγάζει προς πώληση η Altamira, τα άλματα που κατέγραψε το 2019 η διεθνής τιμή του χρυσού και η αγορά ακινήτων που αναμένεται να συνεχίσει να κινείται σε θετικούς ρυθμούς και το 2020, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ακίνητα για όλα τα πορτοφόλια από Altamira»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα ακίνητα για όλα τα πορτοφόλια που βγάζει προς πώληση η Altamira. Όπως αναφέρεται, από την προηγούμενη βδομάδα η Altamira έχει βγάλει προς πώληση ακριβά τεμάχια, σπίτια και χωράφια, τα οποία αξιοποιούνται επαγγελματικά μέσω μίσθωσης σε πρατήρια καυσίμων. Υπάρχουν, ωστόσο, και διαμερίσματα σε χαμηλότερες τιμές. Από τα σπίτια ξεχωρίζει διώροφη κατοικία σε μια ελκυστική και δημοφιλή τοποθεσία στο δήμο Αγίου Αθανασίου της επαρχίας Λεμεσού, με τιμή πώλησης €2,37 εκ. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει επίσης προς πώληση στην τιμή των €620 χιλ. χωράφι έκτασης 3.192 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Ξυλοφάγου της επαρχίας Λάρνακας.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σε προσφορές για επιλογή πλατφόρμας διαχείρισης δανείων βγαίνει εντός των ημερών ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Την Τετάρτη η πρεμιέρα των e-πλειστηριασμών
  • Από σήμερα αρχίζουν οι αιτήσεις για προσλήψεις στην αστυνομία
  • Και mini managers για επενδυτικά ταμεία
  • Προκήρυξη διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών

Πολίτης

 «Στροφή στον χρυσό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα άλματα που κατέγραψε το 2019 η διεθνής τιμή του χρυσού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα χαμηλά επιτόκια, οι επιπτώσεις του Brexit και ο πιθανός εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας στρέφουν ολοένα και περισσότερους επενδυτές στον χρυσό. Για τέσσερα χρόνια η τιμή του χρυσού παρέμεινε λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα με σχετικά περιορισμένα περιθώρια κέρδους για τους επενδυτές. Στις αρχές του 2019 όμως η τιμή του ευγενούς μετάλλου άρχισε να παίρνει και πάλι την ανιούσα με αύξηση 15%, φθάνοντας τον Σεπτέμβρη τα 1.557 δολάρια ανά ουγγιά και τον Δεκέμβριο στα 1.460.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η υφυπουργός ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, ανέφερε την ανάγκη για σημαντική αύξηση του αριθμού του τεχνικού προσωπικού με θαλάσσια εμπειρία και υπηρεσία που θα στελεχώσει τα πλοία, καθώς και τις ναυτιλιακές εταιρείες στην ξηρά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ξεπέρασαν τις 10.000 – Ζυθοποιίες στην Ευρώπη
  • Άλμα στις χρεωστικές κάρτες – Ανήλθαν στα 15 εκ. στην Ελλάδα σε μια 20ετία
  • Αναστολή πρόσθετων δασμών – ΗΠΑ – Κίνα

Αλήθεια

 «Σε θετικούς ρυθμούς η αγορά και το 2020»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η αγορά ακινήτων που αναμένεται να συνεχίσει να κινείται σε θετικούς ρυθμούς και το 2020. Οι επαγγελματίες της αγοράς επισημαίνουν πως η αγορά κινείται με διαφορετικές ταχύτητες και γι’ αυτό οι υποψήφιοι αγοραστές και επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, κάτι το οποίο επισημαίνει και το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση. Οι επαγγελματίες της αγοράς σχολιάζουν τις αναπτύξεις που γίνονται με επενδύσεις και όχι με δανεικά, αλλά και την επέκταση της αγοράς που γίνεται σε λογικά πλαίσια.

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΔΕΝ ΑΓΑΣΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – Ο Νίκος Δένδιας διαψεύδει προβλήματα και διαφωνίες ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΚΥΚΚΟΥ, ΤΑΜΑΣΟΥ – Αρχιεπίσκοπος για το Ουκρανικό και τη φιλορωσική στάση τριών μητροπολιτών

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ – Επιστροφή στον αρχικό σχεδιασμό για αμοιβές προσωπικών γιατρών, εισηγείται ο Κ. Ιωάννου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑΣ