You are here

Τύπος: Ακόμα πιο αυστηρή η στήριξη στις επιχειρήσεις

27/08/2021 06:28

Η πιο στοχευμένη στήριξη προς επιχειρήσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας για τον Αύγουστο και τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία το δεύτερο τρίμηνο του 2021, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ακόμα πιο αυστηρή η στήριξη στις επιχειρήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η πιο στοχευμένη στήριξη προς επιχειρήσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας για τον Αύγουστο. Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της υπουργού εργασίας για τα σχέδια που θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο, για συμμετοχή πλέον στο ειδικό σχέδιο μερικής αναστολής των εργασιών της επιχείρησης, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν για το μήνα Αύγουστο μείωση του κύκλου εργασιών τους πέραν του 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ το ίδιο σχέδιο τον Ιούλιο ζητούσε μείωση εργασιών πέραν του 40%.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι διοικητικές κυρώσεις €3 εκ. επέβαλε πέρσι, εν μέσω πανδημίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μόνο ηλεκτρονικά στο εξής οι βεβαιώσεις έναρξης απασχόλησης
  • Ανοδική η πορεία και για ανεργία και για απασχόληση
  • Αυξάνεται το χρήμα που «κάθεται»
  • Πιέσεις κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις

Πολίτης

 «Δύσκολη η αγορά εργασίας για τις γυναίκες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανεργία το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 8,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2021, από 6,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Αυτό σημαίνει ότι οι άνεργοι σε απόλυτους αριθμούς αυξήθηκαν σε 39,224 άτομα από 30,451 άτομα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η ανεργία χτυπά κυρίως τις γυναίκες και τους νέους, και ειδικότερα τις νέες γυναίκες, με μια στις πέντε να είναι άνεργες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι με βάση στοιχεία, από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι σήμερα η αύξηση στο κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής θερμοκηπιακών αερίων είναι της τάξεως του 200%, με αποτέλεσμα το κόστος αυτό να μετακυλίεται στις τσέπες των καταναλωτών της ΑΗΚ.

Χαραυγή

 «160 χιλιάδες στην αδράνεια και την ανεργία»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους άνεργους και τους αδρανείς. Η έρευνα, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, δείχνει ότι το εργατικό δυναμικό ανέρχεται σε 466.525. Ωστόσο μόνο 378.795 εργάζονται σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ από τους υπόλοιπους 48.505 εργάζονται σε θέσεις μερικής απασχόλησης με μειωμένα εισοδήματα και 39.224 βρίσκονται στην ανεργία.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι βελτίωση παρουσίασε τον Αύγουστο το οικονομικό κλίμα, κυρίως στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος στον τομέα των υπηρεσιών, αν και η αβεβαιότητα λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας διατηρείται.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • 20 δισ. ευρώ πλεονάζουσα ρευστότητα στις τράπεζες
  • Αμελητέα κέρδη στο χρηματιστήριο

Αλήθεια

 «Πάνω το ρεύμα, πάνω και οι τιμές»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι παράγοντες που σπρώχνουν προς τα πάνω τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλους, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η αυξητική πορεία στις τιμές έχει αρχίσει από τον περασμένο Μάρτιο, με την ετήσια αύξηση στη τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής τον Αύγουστο του 2021 να ανέρχεται περίπου στο 38%. 

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι καθαρή αύξηση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα τον Ιούλιο του 2021, με το υπόλοιπο των καταθέσεων να ανέρχεται σε €49,6 δισ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανεργία 8,4% από 6,8%
  • Τι αλλάζει στο νόμο για τις κοινωνικές ασφαλίσεις
  • Η αύξηση της τιμής του υγραερίου προκάλεσε πανικό στους καταναλωτές

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 46ΧΡΟΝΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ; – Κορωνοϊός: Σε πένθος άλλη μια οικογένεια

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ…. Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ’60 – Άγνοια, αιφνιδιασμός και εντάσεις από μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας και κόμματα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ – Άφησαν το μέλλον και το έριξαν σε ατάκες με φόντο το ’60, την Ελληνική Επανάσταση και την ΕΟΚΑ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ – Τη λύση δύο κρατών που βολιδοσκοπούσε ο ίδιος, την επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60 ή τη λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα;