You are here

Τύπος: Ακορντεόν η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές

23/03/2021 06:30

Η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών της βουλής όπου συζητήθηκε η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, η τουρκική οικονομία η οποία έχει εισέλθει σε επικίνδυνο μονοπάτι μετά την απόφαση Ερντογάν να παύσει το διοικητή της ΚΤ και η πίεση για κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Ακορντεόν η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών της βουλής όπου συζητήθηκε η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών. Όπως σημειώνεται, η βουλή θα προχωρήσει σε στοχευμένες ρυθμίσεις για να ανακουφίσει τους φορολογούμενους που επηρεάστηκαν από την πανδημία και δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους στο κράτος έως και το 2019, ή και το 2020, αντί του 2015 που προβλέπει ο νόμος.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στη σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται στα 63 οδήγησε χθεσινή σύσκεψη της ΠΕΟ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Γλύτωσαν 6 δισ. τα κράτη – μέλη, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Sure
  • Διαφωνούν κυβέρνηση και Hermes
  • Ζητούν εξηγήσεις στον απόηχο για τα δάνεια ΠΕΠ
  • Διάλογος Τράπεζας Κύπρου και ΠΟΒΕΚ

Πολίτης

 «Σε περιδίνηση η τουρκική οικονομία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η τουρκική οικονομία η οποία έχει εισέλθει σε επικίνδυνο μονοπάτι μετά την απόφαση Ερντογάν να παύσει το διοικητή της ΚΤ. Όπως σημειώνεται, η βουτιά έως και 17% στην ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι του ευρώ και του δολαρίου, το κραχ στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, οι πιέσεις μετοχών ευρωπαϊκών τραπεζών με έκθεση στην τουρκική οικονομία και το άλμα στις αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων αποτέλεσαν μια φυσιολογική εξέλιξη καθώς επενδυτές προεξοφλούν ένα σενάριο «τέλειας καταιγίδας» για την τουρκική οικονομία.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τις δυνάμεις τους ενώνουν Τράπεζα Κύπρου και ΠΟΒΕΚ με στόχο από τη μία την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας και από την άλλη τη σταθερότητα και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών.

Χαραυγή

 «Πίεση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η πίεση για κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους. Χθες πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων με πρωτοβουλία της ΠΕΟ και της ΕΚΥΣΥ, στην οποία αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας, καθώς και η πραγματοποίηση σειράς επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής Γεώργιος Αρέστη αναφέρει ότι το πόρισμα για τα πρόσωπα τα οποία ευθύνονται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού στηρίζεται σε μαρτυρίες και παραδοχές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Συνεργασία Τρ. Κύπρου και ΠΟΒΕΚ για τα προβλήματα των μικρομεσαίων
  • Προς επέκταση το σχέδιο αποπληρωμής με δόσεις ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών

Αλήθεια

 «Φρένο στα ταξίδια των βρετανών στο εξωτερικό»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η ανησυχία στη Βρετανία για τις θερινές διακοπές λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να μπορέσουν οι βρετανοί να κάνουν ελεύθερα διακοπές σε αγαπημένους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι. Ο υπουργός άμυνας της χώρας ανέφερε ότι είναι πρόωρο να κλείσει κανείς διακοπές για το καλοκαίρι, την ώρα που αρκετοί πραγματοποιούν κρατήσεις σε χώρες όπως η Κύπρος.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα στις επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας το Σαββατοκύριακο σε παγκύπρια κλίμακα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προς επέκταση του σχεδίου ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών
  • Καταρρέει το χρηματιστήριο σε ελεύθερη πτώση η λίρα
  • Επί τάπητος η στήριξη ΜμΕ και η αναδιάρθρωση ΜΕΔ
  • Προς επέκταση του σχεδίου ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών

ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ – Ανάλυση: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει ότι την αποδέχθηκε και δεν χρειάζεται να καλείται να την αποδεχθεί

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΜΠΟΡΕΛ – Με θετικές αναφορές σε κυπριακό και Βαρώσια η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΑΓΚΥΡΑ – Στο ντουλάπι μέχρι τον Ιούνιο οδεύουν τα δώρα της ΕΕ προς Τουρκία παρά την αποκλιμάκωση

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΡΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΘΕΤΕΙ Η ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – Ευρεία συναίνεση με όλες τις επιλογές για την Τουρκία στο τραπέζι της ΕΕ