You are here

Τύπος: Ακρίβεια: Σε ποια προϊόντα αυξήθηκαν οι τιμές

13/09/2021 06:16

Οι αυξήσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή που ψαλιδίζουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών και η προσπάθεια για επανεκκίνηση της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ακρίβεια: Σε ποια προϊόντα αυξήθηκαν οι τιμές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αυξήσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή που ψαλιδίζουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Όπως αναφέρεται, το ζήτημα είναι τι θα γίνει το επόμενο διάστημα καθώς όλες οι εκτιμήσεις αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις πρώτες ύλες, το κόστος της ενέργειας και το μεταφορικό κόστος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναμένεται αύξηση. Μέσα σε μια χρονιά τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου σημειώνουν οι τιμές σε λαχανικά, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι με άνεση και χωρίς να είναι ο ένας πάνω στον άλλο ζουν οι κύπριοι, σε αντίθεση με άλλους ευρωπαίους πολίτες, που περνούν την καθημερινότητα τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πόσο πάνω πήγαν οι τιμές στο πετρέλαιο, βενζίνη και υγραέριο σ’ ένα χρόνο
  • Στενή συνεργασία ΥΠΟΙΚ Ελλάδας – Κύπρου
  • Στροφή προς το μέλλον ζητούν οι επιχειρήσεις από την Ευρώπη
  • Οικονομική και κοινωνική προσφορά της Ελληνικής

Πολίτης

 «Επανεκκίνηση της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η προσπάθεια για επανεκκίνηση της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου. Οι υπουργοί οικονομικών Ελλάδας και Κύπρου, Χρήστος Σταϊκούρας και Κωνσταντίνος Πετρίδης, από τη Θεσσαλονίκη και την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν τη βούληση να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο χωρών στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ ΑΕ, της εταιρείας που διοργανώνει τη γενική έκθεση του Σεπτεμβρίου και σειρά κλαδικών εκθέσεων, εξέφρασε την ετοιμότητα να συνδράμει στην επανεκκίνηση της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου «να μην ξεχάσει το όραμα της επιτροπής, που καταρτίστηκε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2013, καλεί η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΚ Δήμητρα Καλογήρου.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΚΑΘΙΑ – Τι δηλώνουν στην «Αλήθεια» Κωνσταντίνος Τσιούτης, Πέτρος Καραγιάννης και Μαρία Κολιού

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΙΟ» ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ – Οδοιπορικό του «Π» στον θάλαμο Covid-19 του ΓΝ Λεμεσού

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ «ΕΜΦΡΑΓΜΑ» – Το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά βάζει επιπλέον πίεση και προκαλεί περαιτέρω κομφούζιο στους δρόμους

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ «ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ» - Αποκεντρωμένη ομοσπονδία στη βάση της πρότασης Αναστασιάδη προωθεί η Βρετανία