You are here

Τύπος: Αλυσίδα πανικού στα ταξίδια

05/08/2020 06:55

Ο υποβιβασμός της Ελλάδας στην κατηγορία Β που οδήγησε σε εκατοντάδες ακυρώσεις εισιτηρίων και οι χαμηλοί τόνοι που κρατά η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας για τις αλλαγές που ζητά η Μόσχα στην υφιστάμενη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Αλυσίδα πανικού στα ταξίδια»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο υποβιβασμός της Ελλάδας στην κατηγορία Β που οδήγησε σε εκατοντάδες ακυρώσεις εισιτηρίων. Όπως αναφέρεται, μετά τις φήμες ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην κατηγορία Γ και θα χρειαστεί αυτοπεριορισμός σε όσους ταξιδέψουν στη χώρα πολλές οικογένειες έχουν κάνει αλλαγή πλάνων διότι προστίθεται ένα επιπρόσθετο κόστος για κάθε νοικοκυριό από το υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Ανεπηρέαστη δεν μένει ούτε η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων στη Λεμεσό που προκάλεσαν ένα νέο κύμα πανικού στους κύπριους. Ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία της Λεμεσού δέχονται πολλές ακυρώσεις τόσο από τους κύπριους όσο και από τους τουρίστες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ως προάγγελος εξελίξεων που θα αφορούν αλλαγές στους μισθούς, μείωση του προσωπικού μέσω νέων εθελούσιων προγραμμάτων αλλά και καθιέρωσης για αρκετούς τραπεζοϋπαλλήλους της μερικής απασχόλησης, αναμένεται να λειτουργήσει το ερχόμενο διάστημα η πρόταση της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου που υπεβλήθη στους εργαζόμενους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο παρά πέντε ψάχνουν τρόπους να έρθουν Κύπρο
  • Αύξηση τιμών παραγωγού στη βιομηχανία
  • Εμπορικό πλεόνασμα στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα
  • Η Κύπρος περιμένει ρώσους τουρίστες και νέα συμφωνία

Πολίτης

 «Νέα σύμβαση βλέπουν στη Ρωσία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι χαμηλοί τόνοι που κρατά η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας για τις αλλαγές που ζητά η Μόσχα στην υφιστάμενη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας. Η κίνηση του υπουργείου οικονομικών της Ρωσίας να ανακοινώσει ότι προχωρά στην καταγγελία της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο αυξάνει την πίεση προς τη Λευκωσία, ενώ το όλο θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Δημοσιεύματα στον ρωσικό Τύπο μεταφέρουν την εκτίμηση εμπειρογνωμόνων ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία, αλλά για μια νέα σύμβαση.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι νομικό θέμα στην υλοποίηση του σχεδίου επιδότησης νέων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων θέτει η ελεγκτική υπηρεσία καθώς θεωρεί ότι το σχέδιο έπρεπε να είχε εγκριθεί από τη βουλή προτού τεθεί σε ισχύ.

Χαραυγή

 «Καμία συμμόρφωση εργοδοτών στις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή συνεδρία του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας όπου καταπιάστηκε με μια σειρά ζητημάτων και έλαβε αποφάσεις, εν μέσω ενός άλλου εργατικού ατυχήματος, στο οποίο ακόμα ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι τιμές παραγωγού στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούνιο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η Αργεντινή συμφώνησε αναδιάρθρωση χρέους $65 δισ.
  • Η Συντονιστική Λεωφορείων χαρακτηρίζει ως σκάνδαλο την τηλεματική

Αλήθεια

 «Ξεχάστε τους Βρετανούς τουρίστες»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα απελπιστικά μηνύματα από τους τουριστικούς πράκτορες στη Βρετανία. Οι τουριστικοί πράκτορες διατυπώνουν δυσαρέσκεια και ανησυχία για τον αποτρεπτικό χαρακτήρα που έχει για πολλούς επίδοξους βρετανούς ταξιδιώτες η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ πριν από την κάθοδο στην Κύπρο. Όπως αναφέρεται, χαρακτηρίζουν τη διαδικασία περίπλοκη και σημειώνουν ότι έχουν κρατήσεις που ακυρώνονται και στην ουσία σχεδόν καμία νέα κράτηση δεν έχουν γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει στην κυβέρνηση για αίσιο τέλος στην αναστάτωση που προκάλεσε η απόφαση της Ρωσίας για καταγγελία της σύμβασης για αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου-Ρωσίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέο εργασιακό περιβάλλον λόγω κορωνοϊού – Τράπεζα Κύπρου
  • Η Γερμανία βούλιαξε στην ύφεση

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ – Απελπιστικά μηνύματα από τουριστικούς πράκτορες στη Βρετανία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ ΣΕΙΣΤΗΚΕ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ – Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων.  Ατύχημα δείχνουν οι αρχές ασφαλείας

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ – Μπαράζ ακυρώσεων στις διακοπές εντός και εκτός Κύπρου – Τεράστια αναστάτωση από φήμες

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ