You are here

Τύπος: Αμέλησαν τον φόρο δεκάδες ΠΕΠ

17/09/2019 07:34

Οι εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο για πρόσληψη σε θέσεις εισδοχής στο δημόσιο και τα 84 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Φθινόπωρο εξετάσεων στο δημόσιο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι εξετάσεις που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο για πρόσληψη σε θέσεις εισδοχής στο δημόσιο ενώ τον Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθούν οι εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση.  Όπως αναφέρεται, από τις εξετάσεις το κράτος βγάζει ένα καλό και εύκολο κομπόδεμα, καθώς τα εξέταστρα ανέρχονται στα €50, ενώ οι υποψήφιοι είναι χιλιάδες. Στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την κλίμακα Α7 και στις 2 Νοεμβρίου για την Α8.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι φέτος θα ξεπεράσουν τις 8 χιλ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στο φουλ είναι οι διαδικασίες των πλειστηριασμών με συνεχείς μαζικές καταχωρήσεις στον Τύπο τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου ο κατάλογος των εκποιήσεων περιλαμβάνει χωράφια, οικόπεδα κατοικίες και καταστήματα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο ψυγείο 246 προαγωγές στην εκπαίδευση
  • Εκποιήθηκαν 15 σκάφη αναψυχής σε 6 χρόνια
  • Χωρίς προβλήματα η Ελληνική
  • Βουλή: Να μπει τέλος στο μονοπώλιο της JCC

Πολίτης

 «ΠΕΠ αμελή με τον φόρο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα 84 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση. Σύμφωνα με έρευνα της ελεγκτικής υπηρεσίας που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος της κοινοβουλευτικής επιτροπής παρακολούθησης σχεδίων αναπτύξεως και ελέγχου δημόσιων δαπανών, κάλυψε την περίοδο 2008-2015 και περιλαμβάνει όλα τα πρόσωπα που διετέλεσαν σε οποιοδήποτε έτος στην περίοδο αυτή πρόεδροι της Δημοκρατίας, υπουργοί, πρόεδροι της βουλής, βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων. Οι πλείστοι υπέβαλαν τελικά τη φορολογική τους δήλωση αλλά ένας μικρός αριθμός δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση μέχρι την ημερομηνία ελέγχου.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι όπως είχε σχεδιαστεί κύλησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η διαδικασία ενσωμάτωσης εργασιών, συστημάτων και πελατών της πρώην ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παγκόσμιος διαγωνισμός πράσινων επιχειρηματικών ιδεών
  • Στασιμότητα βλέπουν οι επιχειρήσεις - Βρετανία
  • Επενδύει στην ελληνική αγορά – Cyprus Airways
  • Σε τροχιά σύγκρουσης JCC – ETYK

Χαραυγή

 «Χρυσή συμφωνία Αρχιεπισκόπου - Αναστασιάδη»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του αρχιεπισκόπου. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν χθες στην επιτροπή οικονομικών της βουλής από το γενικό λογιστήριο και το κτηματολόγιο, η συμφωνία είναι κατάφωρα ετεροβαρής για το κράτος, αφού παίρνει χωράφια αξίας €34,5 εκ. και δίνει επιδότηση σε μισθούς ιερέων ύψους €223,9 εκ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος είναι μεταξύ των χωρών με περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά την εργοδότηση ανέργων, αφού το δεύτερο τρίμηνο το ποσοστό των κενών θέσεων ανήλθε μόλις στο 1,7% σε σύγκριση με 2,3% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέα απεργιακά μέτρα εργαζομένων στην αρχή λιμένων
  • Το ΑΚΕΛ επαναφέρει στη βουλή το κλείσιμο υποκαταστημάτων
  • Πρώτοι στην ακρίβεια, ουραγοί στους μισθούς
  • Ζημιές στο ΧΑΚ

Αλήθεια

 «Στη βουλή οι φορολογικές δηλώσεις ΠΕΠ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η ελεγκτική υπηρεσία, συνολικά 84 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα εκ των 154 που εξετάστηκαν στην περίοδο 2008-2015 υπέβαλαν εκπρόθεσμα ή δεν υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση εντός της προθεσμίας, ενώ σε δύο από τις 84 περιπτώσεις δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι στον αέρα παραμένει ακόμη η μεσολαβητική πρόταση της υπουργού εργασίας για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ξεκινά έρευνα για φορολογικές αποφάσεις επί 38 πολυεθνικών – Κομισιόν
  • Στο μικροσκόπιο οι εταιρείες διαχείρισης περιουσίας τραπεζών – Επ. Οικονομικών
  • Στο 1,7% το ποσοστό στην Κύπρο – Κενές θέσεις εργασίας
  • Προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι – Αρχή λιμένων

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ – Στο άψε σβήσε η αλλαγή του συντάγματος

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – Κλήθηκε στη βουλή στο πλαίσιο συζήτησης για μισθούς νέων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Αποφάσεις καθηγητών και δασκάλων ανάβουν εκ νέου τις φωτιές στην παιδεία

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΡΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ