You are here

Τύπος: Αναδρομικός μποναμάς για συνταξιούχους

25/11/2020 06:47

Η αύξηση τον ερχόμενο μήνα στα εισοδήματα των συνταξιούχων που στηρίζονται από το σχέδιο ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, το κάλεσμα της υπουργού ενέργειας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για αύξηση του τέλους ανά κιλοβατώρα για το ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το ενδιαφέρον που εξακολουθεί να υπάρχει για επενδύσεις στην Κύπρο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Αναδρομικός μποναμάς για συνταξιούχους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αύξηση τον ερχόμενο μήνα στα εισοδήματα των συνταξιούχων που στηρίζονται από το σχέδιο ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα. Όπως σημειώνεται, η πρόθεση του υπουργείου εργασίας για αύξηση τον Δεκέμβριο της μικρής επιταγής και του σχετικού επιδόματος που λαμβάνουν πέραν των 30 χιλ. χαμηλοσυνταξιούχων γνωστοποιείται με σημείωμα που κατέθεσε το υπουργείο στη βουλή, ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του υπουργείου αύριο Πέμπτη. Η αύξηση θα υλοποιηθεί από τον Δεκέμβριο 2020 και αναδρομικά για όλο το 2020.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ποσό €11,52 εκ. θα μοιραστούν ως κρατική χορηγία, το 2021, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι κομματικές οργανώσεις νεολαίας και οι συνεργάτες των βουλευτών και τον κομμάτων, από €10,99 εκ. που ήταν ο αρχικός συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σε εξέλιξη μελέτη για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
  • Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και χωρίς το ΚΕΠ
  • 6.744 τελικά οι πολιτογραφηθέντες
  • Μάχη δύο σχολών στις εκλογές της ΟΕΒ

Πολίτης

 «Το ταμείο θα είναι μείον μέχρι το 2022»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το κάλεσμα της υπουργού ενέργειας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για αύξηση του τέλους ανά κιλοβατώρα για το ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η υπουργός εμπορίου, ενέργειας και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, αναλύοντας την κατάσταση του ταμείου για ΑΠΕ, τόνισε πως εάν παραμείνει το υφιστάμενο τέλος ως έχει, τότε το πλεόνασμα του ταμείου μέχρι το 2022 θα εξαντληθεί.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σήμα συνέχισης της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist στην Κύπρο.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Δύσκολη η επόμενη μέρα – Άντρος Κυπριανού

Χαραυγή

 «Προτάσεις ΑΚΕΛ για νέο πλαίσιο ανάπτυξης»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για νέο πλαίσιο ανάπτυξης. Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για τον σχεδιασμό ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, δήλωσε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρες έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και απαιτείται η εφαρμογή νέου οικονομικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα.

Αλήθεια

 «Εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το ενδιαφέρον που εξακολουθεί να υπάρχει για επενδύσεις στην Κύπρο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ ενώπιον της επιτροπής ενέργειας, εξακολουθεί να υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την Κύπρο παρά την κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, ενώ σύντομα αναμένεται να γίνουν κάποιες επενδύσεις, που βρίσκονται στα σκαριά.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο υπουργός οικονομικών ξεκαθάρισε με δήλωση του χθες ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο σε ότι αφορά την πανδημία δεν ανατρέπουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανάγκη αύξησης του τέλους ΑΠΕ από το 2022
  • Στα σκαριά μελέτη για «κακή τράπεζα»
  • Χρειάζεται νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την οικονομία – Άντρος Κύπριανού
  • Χρωστούσε €629.000 και θα  πληρώσει €160.000 – Σχέδιο Εστία

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΙΑΣ…. – Για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΙΣΦΟΡΑ €100.000 Ν. ΛΙΛΛΗ ΣΤΟ ΑΚΕΛ – Δείχνει Β. Ζαννέττο και λαμβάνει νομικά μέτρα για «εκβιαστική απόσπαση» χρημάτων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η ΒΟΜΒΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Απελευθέρωση Πάφου, παράταση στη Λεμεσό, προβληματισμός για μακρές διακοπές στα λύκεια

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ