You are here

Τύπος: Ανακούφιση από την άρση της απεργίας των μεταφορέων

10/10/2003 09:08
Η ανακούφιση από την προσωρινή έστω, αναστολή - όπως οι ίδιοι συνδικαλιστές και οδηγοί βαρέων οχημάτων την χαρακτηρίζουν – είναι αποτυπωμένη σήμερα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Παράλληλα, όλος ο τύπος αναφέρεται με εκτενή ρεπορτάζ, στο θρίλερ των χθεσινών εξελίξεων, με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου οδηγών βαρέων οχημάτων, στην οποία αποφασίσθηκε η άρση των απεργιακών μέτρων.

Στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων η θεματολογία όπως παρουσιάζεται σήμερα είναι η ακόλουθη:

Στο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Καθολική βελτίωση δεικτών» γράφει πως σύμφωνα με μελέτη του Γραφείου Προγραμματισμού, προβλέπεται επιτάχυνση 4% στο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ για το 2004 και παράλληλα, μείωση των ελλειμμάτων. Για το 2003, εκτιμάται πως ο ρυθμός μεγέθυνσης θα παραμείνει στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα του 2%, ενώ στην πενταετία 1998 – 2002 ο αντίστοιχος μέσος όρος ήταν 4,1%.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Ευρωπαϊκό δώρο με τη λύση» αναφέρεται σε αλλαγή του χρηματοδοτικού πακέτου προς την Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση επίλυσης του κυπριακού. Σε μια τέτοια περίπτωση γράφει, η Κύπρος θα ενταχθεί στο «Στόχο 1», ενώ θα της δοθούν επιπρόσθετα 206 εκατ. ευρώ εάν λυθεί το κυπριακό πριν από την ένταξη.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Με απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας απειλεί τους οδηγούς ο πρόεδρος» αναφέρεται στη χθεσινή σχετική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Στο ρεπορτάζ, προβάλλεται παράλληλα, ο ισχυρισμός πως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης «απέσπασε διαβεβαίωση από τον Τ. Παπαδόπουλο ότι θα υπάρξει διάλογος με θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων των απεργών».