You are here

Τύπος: Ανεργία, πληθωρισμός, επενδυτικά χρέη...

13/05/2002 09:01
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία, καθώς και η επαναφορά της γνωστής πρότασης Συλλούρη για τον διακανονισμό των επενδυτικών χρεών, ξεχωρίζουν στον σημερινό οικονομικό τύπο.

Στο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» δύο είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν, αφού δεν υπάρχει βασικό κυρίαρχο θέμα. Υπό τον τίτλο «μείωση της ανεργίας στο 3,5% του ενεργού πληθυσμού», αναφέρεται στα στοιχεία για τον μήνα Μάρτιο και γράφει ότι η μείωση αφορά 2.021 άτομα, σε σύγκριση με τον περασμένο Φεβρουάριο και έφτασε τις 11.046. Σημειώνει ακόμη, ότι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου, παρουσιάζεται αύξηση 17,5% και αφορά κυρίως τους τομείς των ξενοδοχείων και εστιατορίου και του εμπορίου.

Αλλού, γράφει ότι ο πληθωρισμός τους πρώτους 4 μήνες του 2002, αυξήθηκε με ρυθμό 2,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» φιλοξενεί στις εξωτερικές της σελίδες, θέματα οικονομικού περιεχομένου. Στην τελευταία σελίδα της παρουσιάζει ρεπορτάζ, για τη πρόταση Συλλούρη, για το διακανονισμό των επενδυτικών χρεών, υπό τον τίτλο «Ανοικτό προς συζήτηση το θέμα των επενδυτικών λογαριασμών». Το ρεπορτάζ καταγράφει τις γνωστές παραμέτρους της πρότασης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ και τις θέσεις του υπουργείου Οικονομικών, παρουσιάζοντας τον ίδιο τον υπουργό Τάκη Κληρίδη, έτοιμο και ανοικτό σε κάθε σχετική πρόταση.

Αλλού, γράφει ότι οι προτάσεις του υπουργείου Εμπορίου με σκοπό να τεθεί τέρμα στον γνωστό «πόλεμο των υπεραγορών» κατατίθενται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει στην τελευταία εξωτερική της σελίδα, ότι ξεκινούν νέες διαβουλεύσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση, μεταξύ κυβέρνησης και Bουλής. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το επίμαχο σημείο της διαφοράς είναι πλέον στο τρόπο κοστολόγησης και όχι, στις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία του φορολογικού πακέτου.