You are here

Τύπος: Ανοίγουν θέσεις στο δημόσιο

12/11/2018 06:47

Το προσωπικό που αναζητείται για να στελεχώσει θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, οι θετικές ενδείξεις για την πορεία του κυπριακού τουρισμού το 2019 και οι υπερχρεώσεις της Συνεργατικής σε δάνεια που δεν επιστράφηκαν στους πελάτες αλλά μεταφέρθηκαν στην Ελληνική, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ζητούνται υπάλληλοι, καθηγητές και διευθυντές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το προσωπικό που αναζητείται για να στελεχώσει θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας. Όπως αναφέρεται, ζητείται ο κατάλληλος για τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Cyta, διευθυντές σχολείων, προσωπικό για τον τομέα της υγείας, εργαζόμενοι για την ΑΗΚ, αλλά και ακαδημαϊκό προσωπικό για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Jumbo Trading Ltd έκλεισε με κέρδος €22,6 εκ. το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2018, η θυγατρική του ομίλου παιγνιδιών στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μικρά κομμάτια χωραφιών εκποιούνται για ψίχουλα
  • Κερδίζουν από τον εμπορικό πόλεμο – Κάποιες χώρες επωφελούνται μακροπρόθεσμα
  • Στο €1,6 δισ. το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών
  • Αξίες ακινήτων έως €60 δισ. κρύβουν τα επιχειρηματικά NPLs τραπεζών

Πολίτης

 «Κρατάει δυνάμεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι θετικές ενδείξεις για την πορεία του κυπριακού τουρισμού το 2019.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυπριακή τουριστική βιομηχανία ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον καθώς ο κυπριακός τουρισμός δεν χάνει τη δυναμική του και κατοχυρώνει τις εντυπωσιακές επιδόσεις των προηγούμενων ετών. Το 2018 θα είναι επίσης μια χρονιά ρεκόρ, ενώ και τα πρώτα μηνύματα για το 2019 είναι θετικά, προοιωνίζοντας νέα άνοδο στις αφίξεις τουριστών. Την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.239.760 σε σύγκριση με 3.001.603 την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 7,9%.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι έλλειψη πετρελαίου για το άμεσο μέλλον προβλέπει η Goldman Sachs καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επενδύσουν πλήρως στη μελλοντική παραγωγή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι οι κύπριοι φοιτητές
  • Πωλήθηκε το «Υγεία» - MIG
  • Οι ειδικοί των επενδύσεων – CIFA 
  • Συνασπισμός μικρομεσαίων – Ευρώπη

Χαραυγή

 «Υπερχρεώσεις ΣΚΤ πήγαν στην Ελληνική»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι υπερχρεώσεις της Συνεργατικής σε δάνεια που δεν επιστράφηκαν στους πελάτες αλλά μεταφέρθηκαν στην Ελληνική και τώρα οι δανειολήπτες τρέχουν να βρούνε το δίκαιο τους. Όπως κατήγγειλαν στην εφημερίδα δανειολήπτες, τους τελευταίους μήνες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την πρώην Συνεργατική χωρίς επιτυχία αφού ο ένας τους παραπέμπει στον άλλον.

Αλήθεια

 «10 χιλιάδες παράνομες κλίνες στην Πάφο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι ο αριθμός των παράνομων κλινών της Πάφου που ανέρχεται στις 10 χιλ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, η τουριστική βιομηχανία εξακολουθεί να ταλαιπωρείται αλλά και να απειλείται από τις μη νόμιμες κλίνες που προσφέρονται στην αγορά. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι η Πάφος ανησυχεί ιδιαίτερα για το φαινόμενο το οποίο οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τις νόμιμες επιχειρήσεις αλλά και την απώλεια σημαντικών εισοδημάτων τόσο του κράτους όσο και της τοπικής αρχής.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με την έρευνα Family Business Survey 2018 της PwC, αυξημένη είναι η επιχειρηματική αισιοδοξία από τις οικογενειακές επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Έλλειψη πετρελαίου το 2020 – Goldman Sachs
  • Θα εντοπίζει απάτες στα…. Social media – Γαλλική εφορία
  • Η ώρα της κοινωνικής ατζέντας – Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
  • ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι μέσο αποφορολόγησης – Νόμος για ΦΠΑ Ρ

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ – Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο, με κύριο πιάτο στο μενού την αποκεντρωμένη

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

«ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ» ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ – Αποστάσεις όλων πλην ΔΗΣΥ από την αποκεντρωμένη ομοσπονδία

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ – Τα Ην. Έθνη θέλουν κατάληξη στους όρους αναφοράς εντός 2018 και έναρξη συνομιλιών τον Γενάρη

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΚΤ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ