You are here

Τύπος: Άνοιξαν 31 θέσεις εργασίας στο δημόσιο

11/02/2019 06:46

Οι θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που ανοίγουν στη δημόσια υπηρεσία ή στους δήμους καθώς και οι εκτιμήσεις του οίκου Fitch για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Άνοιξαν 31 θέσεις εργασίας στο δημόσιο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που ανοίγουν στη δημόσια υπηρεσία ή στους δήμους. Όπως αναφέρεται, η υλοποίηση του σχεδίου Εστία στο υπουργείο εργασίας όπως επίσης και ο μεγάλος όγκος καθυστερημένων υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, προσφέρει ευκαιρίες για θέσεις εργασίας. Για όσους ενδιαφέρονται γίνονται δεκτές αιτήσεις μέχρι 22 Φεβρουαρίου για απασχόληση πέντε εργοδοτούμενων ορισμένου χρόνου, για περίοδο δώδεκα μηνών, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλους δώδεκα μήνες και με μέγιστη περίοδο απασχόλησης τους εικοσιτέσσερις μήνες, για την υλοποίηση του σχεδίου Εστία. Ο ενδεικτικός αρχικός ετήσιος μικτός μισθός, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης, στην κλίμακα Α8 με τη μειωμένη κλίμακα εισδοχής είναι €22,277.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να προτείνει τους κατάλληλους τρεις υποψήφιους για τη θέση του ευρωπαίου εισαγγελέα, εκ των οποίων ο ένας θα διοριστεί και αυτό αναμένεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Από τα υψηλότερα κεφάλαια στην Ευρώπη – Θωρακισμένη μετά την αύξηση κεφαλαίου η Ελληνική, πάνω από το μέσο όρο των τραπεζών της Ευρωζώνης οι κεφαλαιακοί δείκτες
  • Πυκνώνουν τα σύννεφα στην Ευρωζώνη – Οι λόγοι για την αλλαγή του κλίματος παρουσιάζονται εξωγενείς
  • Πάλι στη βουλή οι συμβάσεις πίστωσης
  • Ανάγκη για λύσεις στα NPLs – Πως θα αξιολογηθεί από τους «θεσμούς» η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης

Πολίτης

 «Μειωμένος ο κίνδυνος»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι εκτιμήσεις του οίκου Fitch για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα. Ο οίκος τονίζει ότι η παρατηρούμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων στις κυπριακές τράπεζες μειώνει σημαντικά – ενδεχόμενες υποχρεώσεις του κράτους. Εντούτοις τονίζει ότι ο τραπεζικός τομέας παραμένει αδύναμος και οι περαιτέρω μειώσεις των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων εξαρτώνται εν μέρει από την αποτελεσματική χρήση των νομικών μέσων που υιοθετήθηκαν το 2018.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες αναφορικά με το μέλλος τους, αλλά χαρακτήρισε εικασίες τα δημοσιεύματα για συγχώνευση της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ – Έτοιμος για διάλογο με τον Μ. Ακκιντζί για να συμφωνήσουν από κοινού πως θα κατανεμηθούν οι εξουσίες σε μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΛΗ – Στην ηγεσία της Ανόρθωσης επικεντρώνει τις έρευνες η αστυνομία

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

€50 ΕΚ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ – Εκατοντάδες περισσότερα από τα νόμιμα τα παράνομα φροντιστήρια – Χωρίς φόρο και έλεγχο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ