You are here

Τύπος: Αντιδράσεις για εξαγορά WKH

07/08/2008 07:50
Η χαρτογράφηση των τιμών των πρατηρίων καυσίμων ανά περιοχή και οδό σε κάθε επαρχία από το υπουργείο Εμπορίου, οι αντιδράσεις μικρομετόχων για την εξαγορά της White Knight από την SFS και οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Χάρτης τιμών για καύσιμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χαρτογράφηση των τιμών των πρατηρίων καυσίμων ανά περιοχή και οδό σε κάθε επαρχία από το υπουργείο Εμπορίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος του υπουργείου είναι τα στοιχεία για τα καύσιμα να αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του για να μπορούν οι καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ των πρατηρίων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι τράπεζες και ΣΠΙ δίνουν μάχη για αύξηση των μεριδίων τους σε μια περίοδο που η πιστωτική επέκταση επιβραδύνεται.

Πολίτης

«Μας δίνουν ψίχουλα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι αντιδράσεις μικρομετόχων για την εξαγορά της White Knight από την SFS. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μερίδα μικρομετόχων αισθάνεται αδικημένη αφού θεωρούν την τιμή που τους προσφέρεται μέσα από τη ΔΠ εξαγοράς της WKH από την SFS (35 σεντ) ως εξευτελιστικά χαμηλή. Ο όμιλος SFS υποστηρίζει ότι είναι δίκαιο το αντίτιμο.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι πλεόνασμα ελαφρώς μεγαλύτερο από το περσινό παρουσιάζει το δημοσιονομικό ισοζύγιο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σημερινή

«Αργό: Τροχοπέδη στην ηλεκτροπληξία»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Σύμφωνα με τον κ. Σταυράκη, θα υπάρξουν ευεργετικές επιπτώσεις στη μείωση της τιμής της βενζίνης και των υπόλοιπων πετρελαϊκών προϊόντων στην Κύπρο, αλλά και συγχρόνως σημαντική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Παμπίνος Χαραλάμπους συστήνει προσοχή προς τους καταναλωτές για τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια.

Χαραυγή

«Πρόστιμο €59.000 για LGS και €53.000 για Swissport»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η επιβολή προστίμων στις LGS και Swissport - εταιρείες που ανέλαβαν τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβλήθηκε πρόστιμο €59.000 στην LGS και €53.000 στην Swissport. Ωστόσο η LGS αντέδρασε και σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι δεν αποδέχεται ότι έχει διαπράξει οποιεσδήποτε παραβάσεις.

Αλλού η Χαραυγή γράφει ότι η ζημιά για την κυπριακή οικονομία από τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου ήταν της τάξης των €500 εκ., σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.

Αλήθεια

«Εξαφανίστηκαν φάκελοι της ΕΠΑ»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι η αποκάλυψη του προέδρου της ΕΠΑ Κωστάκη Χριστοφόρου πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος της ΕΠΑ διαπίστωσε ότι έλειπαν φάκελοι και αρχεία που αφορούσαν υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της επιτροπής.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθειας αναφέρεται στην αντίδραση της LGS για το πρόστιμο ύψους €59.000 που της επιβλήθηκε.




ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑ—Κ. Χριστοφόρου: «Δεν είναι τυχαία που κάποιες υποθέσεις έχουν χαθεί και θα χαθούν κι άλλες»




ΦΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΕ ΑΓΡΙΕΣ ΝΥΚΤΕΣ—Στα χέρια των νεαρών Βρετανών βρίσκεται η Αγία Νάπα




ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ—Διάτρητο το σύστημα ελέγχου του κράτους




ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΓΙΑ ΛΙΜΝΙΤΗ—Οι Τούρκοι αποφεύγουν το θέμα διόδου, αρνούνται μετάβαση Ε/κ στη Μόρφου




«ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ» ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΣΑΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ—Το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προκηρύσσει αύριο Παρασκευή προσφορές για Σύμβουλο στο Χερσαίο Τερματικό