You are here

Τύπος: Αντιπαράθεση ουσίας στην ερευνητική

13/04/2021 06:33

Οι χθεσινές δηλώσεις του χρηματοοικονομικού επιτρόπου Παύλου Ιωάννου για διαφωνίες εντός της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, το νέο σχέδιο χορηγήσεων εκ μέρους του υπουργείου εμπορίου για την επιχειρηματικότητα και οι προειδοποιήσεις του οίκου Moody’s για τις αλλαγές που προωθούνται στο νομικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Αντιπαράθεση ουσίας στην ερευνητική»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι χθεσινές δηλώσεις του χρηματοοικονομικού επιτρόπου Παύλου Ιωάννου για διαφωνίες εντός της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δηλώσεις του χρηματοοικονομικού επιτρόπου επιβεβαιώνουν τις ανεπίσημες και ανεπιβεβαίωτες, έως χθες, πληροφορίες ότι δεν έχουν και τα τέσσερα μέλη της επιτροπής τον ίδιο προσανατολισμό και τις ίδιες προτεραιότητες, ως προς το περιεχόμενο του ενδιάμεσου αλλά και του τελικού πορίσματος. Επιπλέον, οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ακόμα και χθες, προτάθηκε από το μέλος της επιτροπής Κυριάκο Κυριάκου, να ληφθεί απόφαση από την επιτροπή να μην εκδοθεί ενδιάμεσο πόρισμα, παρά τις δεσμεύσεις της επιτροπής.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι όσες επιχειρήσεις παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά 25% θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών με δόσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μητροπολιτικές σκοπιμότητες αναβάλλουν τις εγγυήσεις
  • Πιάνει Λεμεσό και η Celestyal Cruises
  • Σκληρή μάχη για εκποιήσεις
  • Μετά τη «γκρίνια» ξεπάγωσαν 1.143 θέσεις

Πολίτης

 «Και στα 50 έτη το επιχειρείν θα είναι εφικτό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το νέο σχέδιο χορηγήσεων εκ μέρους του υπουργείου εμπορίου για την επιχειρηματικότητα το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σχέδιο έχει προϋπολογισμό €30 εκ. και το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το όριο ηλικίας δεν περιορίζεται σε νεαρές ηλικίες αλλά είναι αυξημένο για άνδρες και γυναίκες. Συγκεκριμένα, για άνδρες το όριο είναι τα πενήντα έτη ενώ για γυναίκες τα 55.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η ελεγκτική υπηρεσία αναφέρει ότι η πολιτογράφηση των πέντε προσώπων που σχετίζονται με τη μαρίνα Αγίας Νάπας ήταν παράνομη αφού ουδείς εκ των πέντε είχε εισοδήματα στη Δημοκρατία.  

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χαλλούμι, οι επόμενες κινήσεις
  • Στην ολομέλεια προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Χαραυγή

 «Νέα επίθεση προεδρικού στον γενικό ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις στη μαρίνα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η νέα επίθεση που εξαπέλυσε το προεδρικό εναντίον του γενικού ελεγκτή σε σχέση με την υπόθεση της παραχώρησης «χρυσών» διαβατηρίων σε στελέχη της μαρίνας Αγίας Νάπας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, κατηγόρησε εκ νέου χθες τον γενικό ελεγκτή ότι «εργαλειοποιείται» από συγκεκριμένες παρατάξεις. Ανέφερε επίσης ότι το θέμα θα απασχολήσει τον πρόεδρο και την κυβέρνηση και θα ληφθούν αποφάσεις.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δίχτυ προστασίας για τους δανειολήπτες ετοιμάζει η αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα ετοίμασε σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν συναινέσει η κυβέρνηση στις αλλαγές οι οποίες προωθούνται.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στρεβλώσεις στους κανονισμούς για τους υπαλλήλους της Cyta
  • Νέο σχέδιο για αποπληρωμή με δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών στο φόρο
  • Η Κομισιόν προτείνει εξαίρεση από ΦΠΑ ζωτικών αγαθών και υπηρεσιών σε περιόδους κρίσης

Αλήθεια

 «Προειδοποιήσεις για αλλαγές στο νόμο για εκποιήσεις»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι προειδοποιήσεις του οίκου Moody’s για τις αλλαγές που προωθούνται στο νομικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο οίκος προειδοποιεί ότι οι προτάσεις νόμου που συζητούνται στη βουλή για αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις θα εμποδίσουν τις προσπάθειες των τραπεζών για μείωση των προβληματικών δανείων τους. Ο οίκος εκτιμά ότι η πανδημία θα δημιουργήσει νέα προβληματικά δάνεια.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο το σχέδιο για το νέο μοντέλο της οικονομίας, σε συνδιαβούλευση με τα κόμματα και καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Με τη βούλα ΠΟΠ το χαλλούμι
  • Έκκληση στο υφ. Ναυτιλίας για νέο διαγωνισμό – Ακτοπλοϊκή σύνδεση
  • Σε σταθερά επίπεδα η απασχόληση – Κυβέρνηση

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΜΠΛΟΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – Στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη δικαιοσύνη

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

«ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ – Στο κακουργιοδικείο ο τέως Κιτίου Χρυσόστομος με βαρύτατες καταγγελίες από δύο γυναίκες

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ – Ακλόνητο το υπουργείο υγείας, μελετούν τα δεδομένα οι επιστήμονες, τρόμαξαν οι πολίτες

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

«ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ» - Παρατυπίες, προνομιακή μεταχείριση, απώλεια εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο