You are here

Τύπος: Από 5-25 χρόνια η κάλυψη από Εστία

27/06/2019 06:57

Το πράσινο φως που άναψε το υπουργικό συμβούλιο για την εφαρμογή του σχεδίου Εστία και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους €232 εκ. ο οποίος εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργικό συμβούλιο, είναι τα θέματα που απασχολούν τη σημερινή ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

 «Από 5-25 χρόνια η κάλυψη από Εστία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του μνημονίου συνεργασίας που θα υπογράψουν η κυβέρνηση με τις τράπεζες για το σχέδιο Εστία. Όπως αναφέρεται, όσο πιο μικρός είναι ο δανειολήπτης που θα ενταχθεί στο σχέδιο Εστία τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει η περίοδος αποπληρωμής του δανείου του. Η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου που θα ενταχθεί στο σχέδιο και θα αναδιαρθρωθεί θα είναι τα 25 και η μικρότερη τα πέντε. Εξάλλου, εάν ο δανειολήπτης αθετήσει τις δεσμεύσεις του θα τερματίζεται η κρατική χορηγία την οποία θα επιστρέφει στον κρατικό φορέα, ενώ το δάνειο του θα επανέλθει στο αρχικό ποσό και θα αρχίσουν οι διαδικασίες εκποίησης της κατοικίας.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η υπουργός μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη, ανέφερε χθες ότι αρνητικά θα πληγεί η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου αν υπάρξουν επιπρόσθετες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, με άμεσο αντίκτυπο και στον τουρισμό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Θα πληρώνουν το δάνειο για την κύρια κατοικία οι κληρονόμοι – Πολλές οι ρυθμίσεις, ακόμα και για τα χωρισμένα ζευγάρια
  • Όλοι οι καλοί…. δεν χωράνε στην Ελληνική Τράπεζα
  • Στη βουλή τα πρόσθετα €232 εκ.
  • Η Φρανκφούρτη ζητά εξηγήσεις για εκποιήσεις

Πολίτης

 «Οι 10 προϋποθέσεις για τους δανειολήπτες»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το πράσινο φως που άναψε το υπουργικό συμβούλιο για την εφαρμογή του σχεδίου Εστία. Το Εστία θα είναι ανοιχτό για υποβολή αιτήσεων από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, με φορέα υλοποίησης το υπουργείο εργασίας. Το σχέδιο προσφέρει μια τυποποιημένη λύση αναδιάρθρωσης, η οποία κουρεύει το υπόλοιπο του δανείου, με το κράτος να επιδοτεί το 1/3 της δόσης του αναδιαρθρωμένου δανείου. Το σχέδιο αφορά μη εξυπηρετούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2017. Η αγοραία αξία της κατοικίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €350 χιλ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στον καταρτισμό και προώθηση ενός σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού για την οικονομία ζητεί ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, με τον φορέα να καταθέτει δημόσια δέκα προτάσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πλην μιας, πέρασαν οι καταστατικές αλλαγές – Ομόφωνα εγκρίθηκαν οκτώ ειδικά ψηφίσματα στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Τράπεζας
  • Apple play στην Κύπρο – Πρεμιέρα με τις κάρτες Visa Τράπεζας Κύπρου και Revolut
  • Ξεπέρασε τις 70 μονάδες - ΧΑΚ
  • Άνοδος 0,66% - ΧΑ

Χαραυγή

 «Νέα στήριξη τραπεζών μέσω ‘Εστία’»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι η τελική μορφή του σχεδίου Εστία που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να συζητηθεί σήμερα σε έκτακτη συνεδρία της επιτροπής οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός του σχεδίου Εστία μένουν δύο μεγάλες ομάδες ευάλωτων δανειοληπτών, ενώ πολλοί απ’ αυτούς οι οποίοι θα ενταχθούν ενδέχεται να προχωρήσουν τελικά στην εκποίηση. Οι τράπεζες θα προχωρήσουν επίσης σε συμψηφισμό καταθέσεων και δανείων, ενώ θα επιβεβαιώνουν εάν οι δανειολήπτες πληρώνουν τα 2/3 της δόσης.

 «Πρόσθετα κονδύλια για συμβούλους του ΠτΔ και ταινίες του Nicolas Cage»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι o συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους €232 εκ. ο οποίος εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργικό συμβούλιο. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αύξηση των κονδυλίων για τους συμβούλους του προέδρου και των υπουργών, αλλά και επιχορηγήσεις για την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Nicolas Cage και ακόμη μια ταινία η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • €253 εκ. σε έργα για υγροποιημένο φυσικό αέριο
  • Πήρε και ο ΟΗΕ ακίνητο του πρώην Συνεργατισμού
  • Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητούν κάθε χρόνο τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής
  • Ανεβάζουν χειρόφρενο οι οδηγοί αστικών ταξί

Αλήθεια

 «Πήρε μπρος το σχέδιο Εστία»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του σχεδίου Εστία. Όπως αναφέρεται, ως πρώτο βήμα τον Ιούλιο είναι η συμμετοχή των τραπεζών ή των φορέων διαχείρισης των δανείων.  Ακολουθεί τον Σεπτέμβρη η υποβολή αιτήσεων από τον κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τα κριτήρια του σχεδίου Εστία και οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν να γίνονται από τον Δεκέμβριο. 

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ρυθμό ανάπτυξης 3,5% αναμένει τώρα η Κεντρική Τράπεζα για το 2019, από ρυθμό ανάπτυξης 3,7% που ανέμενε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέες προσλήψεις στη δημόσια υπηρεσία
  • Στις 600 οι νέες προσλήψεις για το 2017 – Δημόσια υπηρεσία
  • Προς αποχώρηση κάθε χρόνο τα μέλη του ΔΣ – Ελληνική Τράπεζα
  • Νέα δρομολόγια από την Κύπρο – Ryanair

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ – Τι προνοεί το τελικό σχέδιο προστασίας της κύριας κατοικίας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΟΙ 10 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ – Οι παγίδες και τα ψιλά γράμματα στο σχέδιο Εστία

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ – Κινήσεις προσάρτησης των κατεχομένων για έλεγχο των ενεργειακών πηγών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΝΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΣΩ «ΕΣΤΙΑ»