You are here

Τύπος: Αποζημιώσεις αν αγοράσετε ελαττωματικό προϊόν

22/11/2021 06:19

Τα περισσότερα δικαιώματα που αποκτούν οι καταναλωτές αν αγοράσουν ελαττωματικό προϊόν και οι εξαγωγές σημαντικών προϊόντων καθώς και οι νέες αγορές που κέρδισαν οι κυπριακές εξαγωγές, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Αποζημιώσεις αν αγοράσετε ελαττωματικό προϊόν»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα περισσότερα δικαιώματα που αποκτούν οι καταναλωτές αν αγοράσουν ελαττωματικό προϊόν. Όπως αναφέρεται, από 1.1.2022 θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη νόμιμη εγγύηση οι οποίοι αναμένεται να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών. Τα κυριότερα δικαιώματα των καταναλωτών είναι η νόμιμη εγγύηση, η αντικατάσταση καινούργιου προϊόντος ή επιστροφής χρημάτων και η επέκταση του χρόνου εγγύησης.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι διαμερίσματα με αξία κάτω από €100 χιλ. ετοιμάζονται να βγάλουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες, με το μενού να είναι ιδιαίτερα πλούσιο για όλες τις επαρχίες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Η έκρηξη χρέους απειλεί το σχέδιο για το περιβάλλον
  • Πάμε καλά αλλά ακόμα όλα είναι ρευστά λόγω Covid
  • Μείωση τιμών σε βασικά αγαθά ζητούν ΟΣΙΚΑ και εστίαση
  • Η τελευταία «μάχη» Λαγκάρντ – Βάιντμαν

Πολίτης

 «Κερδίζουμε νέες αγορές για εξαγωγές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι εξαγωγές σημαντικών προϊόντων και οι νέες αγορές που κέρδισαν οι κυπριακές εξαγωγές.  Με βάση στοιχεία του υπουργείου εμπορίου για το πρώτο εξάμηνο του 2021, η πρώτη χώρα προορισμού όσον αφορά την αύξηση των εξαγωγών κυπριακών προϊόντων συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο είναι το Ισραήλ ακολουθούμενο από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία. Όσον αφορά το είδος των προϊόντων τα οποία οι κυπριακές επιχειρήσεις εξήγαγαν προς το εξωτερικό, σημαντική αύξηση παρουσίασαν ο χαλκός και τα scrap metals.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης βλέπουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Χαραυγή

 «Ακρίβεια και πανδημία ‘γονατίζουν’ τα εστιατόρια»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι αλυσιδωτές αυξήσεις σε μια σειρά από βασικά αγαθά που έχουν προβληματίσει έντονα τον κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου, αναφέρει πως επιβάλλεται να υπάρξει μείωση τιμών, αλλά και επιβολή πλαφόν σε βασικά προϊόντα.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

«ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΑΣΤΕΣ» –Αντεπίθεση προέδρου για το Κραν Μοντάνα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΝΕΟ ΡΕΖΙΛΕΜΑ – Με… δανεικά θα κινηθούν για επτά μήνες τα νέα κοινοβουλευτικά κόμματα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Μάσκες στα δημοτικά, χωρίς σχολικές εκδηλώσεις. Χριστούγεννα στο σπίτι για μη εμβολιασμένους

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – Αλυσιδωτές αυξήσεις έχουν προβληματίσει έντονα τον κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας