You are here

Τύπος: Ασφαλιστικές «επενδύσεις»

04/11/2003 09:05
Ποικιλία θεμάτων, προβάλλονται σήμερα στον ημερήσιο οικονομικό τύπο.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στο κεντρικό θέμα και υπό τον τίτλο «Χάθηκαν 350 εκατ. λίρες» γράφει πως από το σύνολο των £500 εκ. περίπου που επενδύθηκαν από ασφαλιστικές εταιρείες στο ΧΑΚ την περίοδο 1999 – 2000, έχει εξανεμιστεί περίπου το 70%, με την πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη. Το ρεπορτάζ, με αφορμή την εκδήλωση χθες από τον οργανωμένο σύνδεσμο Ασφαλιζομένων (ΠΑΣΕΠΑ) και τις δηλώσεις που έγιναν έξω από τη βουλή και την Έφορο Ασφαλίσεως, καταπιάνεται με το περιεχόμενο σχετικού υπομνήματος που έδωσαν και στο οποίο αναφέρονται στοιχεία για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολίτες που είχαν επενδύσει σε επενδυτικά σχέδια «Ζωής» σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Αλλού, γράφει πως η Βρετανία οδηγείται σε αύξηση των επιτοκίων της.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Αποφάσεις για τον τουρισμό» γράφει πως σε σημερινή ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του Προέδρου Παπαδόπουλου, θα είναι το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό. Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ, αναφέρει ότι η σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό Μέγαρο θα επικυρωθεί τυπικά το Στρατηγικό Σχέδιο, με τη σταδιακή υλοποίηση του οποίου, να σηματοδοτεί την απαρχή της αντεπίθεσης του κυπριακού τουρισμού.

Αλλού, γράφει ότι σχέδια για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στη Νομική Υπηρεσία ακόμα οι φάκελοι εταιρειών που παραπλάνησαν επενδυτές», γράφει πως τα περισσότερα στοιχεία του πορίσματος της βουλής (σ.σ. που προβλήθηκαν χθες από άλλη εφημερίδα) είναι σε πλήρη γνώση της Κεφαλαιαγοράς. Όπως μάλιστα σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η Επιτροπή είχε εφοδιάσει με αρκετά στοιχεία, μέσα από τις δικές της έρευνες, τους εμπειρογνώμονες της βουλής.

Αλλού, γράφει ότι η ανεργία έφθασε στο 3,5%, με 70 χιλιάδες νόμιμους και παράνομους ξένους εργάτες.