You are here

Τύπος: Ασφαλιστικές και η πρόταση Κλεάνθους

12/07/2002 09:06
Η «βαριά σκιά» από το θάνατο των πέντε εκλεκτών στρατιωτικών και υπό το φως της κηδείας σήμερα, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, επικαλύπτει και τη σημερινή ειδησεογραφία στον τόπο μας.

Δύο είναι τα κύρια θέματα με τα οποία ασχολείται ο οικονομικός τύπος, αφενός η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών Γενικού Κλάδου και ειδικά του κλάδου οχημάτων εν σχέση με τη πορεία του ταμείου MIF, αφετέρου η αναβολή της συζήτησης για τις 25 Ιουλίου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, της σχετικής πρότασης νόμου του βουλευτή Νίκου Κλεάνθους για επιστροφή χρημάτων σε επενδυτές.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Σήμα κινδύνου από το ταμείο MIF» δίνει συνέχεια στο χθεσινό ρεπορτάζ για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών Γενικού Κλάδου. Στο σημερινό ρεπορτάζ αναφέρεται σε δύο περιπτώσεις εταιριών – για ευνόητους λόγους δεν καταγράφονται τα ονόματα - του κλάδου οχημάτων οι οποίες παρουσιάζονται ως «εντελώς αναξιόχρεες» και ότι βρίσκονται στα «πρόθυρα κατάρρευσης». Γράφει ακόμη, ότι ο βουλευτής Χριστόδουλος Ταραμουντάς (ΔΗΣΥ) θα θέσει προς εξέταση το γενικό θέμα της οικονομικής κατάστασης των εταιριών Γενικού Κλάδου, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κανονισμοί σε σχέση με τις υποχρεώσεις του MIF θα πρέπει να αλλάξουν επειδή κατά την έκφραση του «δεν αποδίδουν κοινωνική δικαιοσύν绨, προσθέτοντας ότι είναι «άδικο και καταχρηστικό να επιβάλλεται εισφορά στους ασφαλιζόμενους πολίτες, ούτως ώστε να καλυφθούν μελλοντικά χρέη δημοσίων εταιριών».

Αλλού, γράφει ότι κατά τη χθεσινή Ολομέλεια της βουλής των Αντιπροσώπων εγκρίθηκε η πλήρης ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Διαβουλεύσεις με το Γ. Εισαγγελέα» αναφέρεται στην αναβολή της συζήτησης της πρότασης Νίκου Κλεάνθους ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, για την επιστροφή χρημάτων σε επενδυτές. Όπως γράφει το ρεπορτάζ, ύστερα από την αναβολή της πρότασης για τις 25 Ιουλίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, θα έχει την ευκαιρία να διαβουλευθεί ο ίδιος προσωπικά με τη Νομική Υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν και σε ποίο βαθμό επηρεάζεται η πρόταση που υπέβαλε, λόγω της γνωστής απόφασης του Εφετείου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πως θα ξεπεραστούν ενδεχομένως, τα όποια προβλήματα ούτως ώστε, να υπερψηφιστεί η πρόταση Νόμου στις 25 Ιουλίου.

Αλλού, γράφει ότι κάνει την εμφάνιση του και πάλιν το «φάντασμα» του good till cancel.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» τιτλοφορεί το βασικό του θέμα «Αναβλήθηκε για τις 25 Ιουλίου η συζήτηση της πρότασης Κλεάνθους στην ολομέλεια της Βουλής». Το ρεπορτάζ καταγράφει τους λόγους της αναβολής και σημειώνει ότι θα γίνουν διαβουλεύσεις και με τη Γενική Εισαγγελία, ενώ τονίζει ότι προστέθηκε νέα πρόνοια, σύμφωνα με την οποία, η επιστροφή χρημάτων σε επενδυτές θα γίνεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα.

Αλλού, γράφει ότι εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, χθες, η πρόνοια για το τραπεζικό διαθέσιμο των μελών του ΧΑΚ μέχρι να εισαχθούν όλες οι εταιρίες στο Κεντρικό Μητρώο Αξιών.