You are here

Τύπος: Αυστηρή παρέμβαση Κομισιόν

06/11/2019 06:59

Ο έλεγχος της κατάστασης του κυπριακού προγράμματος πολιτογραφήσεων επενδυτών που ετοιμάζεται να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι συμβουλές διεθνών θεσμών για την κυπριακή οικονομία, τα €2,2 εκ. που πλήρωσε η ΚΕΔΙΠΕΣ σε τέσσερα δικηγορικά γραφεία για τη συμφωνία με την Ελληνική και η χθεσινή ομιλία του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο 15ο συνέδριο του Economist, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Αυστηρή παρέμβαση Κομισιόν»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι ο έλεγχος της κατάστασης του κυπριακού προγράμματος πολιτογραφήσεων επενδυτών που ετοιμάζεται να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκπρόσωπος της ΕΕ ανέφερε στην εφημερίδα ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε κράτους-μέλους να θέσει τις συνθήκες για απόκτηση ή απώλεια της εθνικότητας αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναφέρεται, τα δεδομένα από τα προγράμματα πολιτογράφησης επενδυτών αναμένεται να αλλάξουν εκ νέου πολύ σύντομα, όχι απλώς σε τοπικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο ΕΕ. Συγκεκριμένα, αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να καθοριστούν κοινοί κανόνες ελέγχου τέτοιων περιπτώσεων.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στα €300 συν ΦΠΑ καθορίστηκε η αμοιβή που θα πρέπει να δώσει ο δανειολήπτης που έχει δάνειο με την πρώην Συνεργατική στον επαγγελματία συνεργάτη που θα επιλέξει, αν θέλει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο σχέδιο Εστία.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καλά μαντάτα από τη βρετανική αγορά
  • Νέοι σκόπελοι για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων
  • Στο μικροσκόπιο της Νομικής Υπηρεσίας το Bingo
  • Στα σκαριά νέο τετράστερο – Θα διαθέτει 206 δωμάτια και θα ανήκει στο δυναμικό της Tsokkos Hotels

Πολίτης

 «Δώστε προσοχή στο χρέος»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι συμβουλές διεθνών θεσμών για την κυπριακή οικονομία. Σε ειδική θεματική ενότητα στο 15ο ετήσιο συνέδριο του Economist για την Κύπρο, αξιωματούχοι διεθνών θεσμών και οίκων αξιολόγησης αναγνώρισαν την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας, αλλά σημείωσαν και την ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση. Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην εφεδρεία των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη σε περίπτωση σημαντικής επιβράδυνσης.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει άμεσα με ποινικές αγωγές εις βάρος της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας ανεβάζει εκ νέου το θερμόμετρο στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Έκκληση για αξιοποίηση διαδικασιών ρύθμισης δανείων
  • Χρειαζόμαστε αναδιαρθρώσεις – Κωνσταντίνος Ηροδότου για κόκκινα δάνεια
  • Υποχώρηση κατά 19,1% - Στοιχεία για εγγεγραμμένους άνεργους
  • Υποδείξεις Σόιμπλε – Η εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι περιορισμένη

Χαραυγή

 «€2,2 εκ. αμοιβές σε τέσσερα δικηγορικά γραφεία από την ΚΕΔΙΠΕΣ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα €2,2 εκ. που πλήρωσε η ΚΕΔΙΠΕΣ σε τέσσερα δικηγορικά γραφεία για τη συμφωνία με την Ελληνική και τις καθημερινές της εργασίες από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019. Σύμφωνα με σημείωμα που κατατέθηκε στην επιτροπή ελέγχου, η ΚΕΔΙΠΕΣ πλήρωσε €1,1 εκ. στον οίκο Freshfields, €575,9 χιλ. στο γραφείο Χριστόφορος Ιωάννου ΔΕΠΕ, €362,2 χιλ. στο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ και €191 χιλ. στο Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε 8ωρη στάση εργασίας κατέρχονται αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δάνεια του Συνεργατισμού μεταφέρθηκαν με υπερχρεώσεις
  • Τελεσίγραφο από βουλή για υπηρεσία επιθεωρητών για παράνομους εργοδότες
  • «Στα μαχαίρια» βρίσκονται Ελληνική Τράπεζα και ΕΤΥΚ
  • Τέσσερις στους δέκα άνεργους περιμένουν στην ουρά για μήνες

Αλήθεια

 «Το μεγαλύτερο πλεόνασμα στην ΕΕ η Κύπρος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή ομιλία του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο 15ο συνέδριο του Economist. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Κύπρος το 2020 θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πλεόνασμα στην ΕΕ, τονίζοντας πως το περιθώριο αυτό θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως μέσω επεκτατικής πολιτικής μόνο αν η επιβράδυνση αγγίξει την Κύπρο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σε διαβούλευση με την ΕΚΤ αναφορικά με την ετοιμασία του μηχανισμού αντιμετώπισης παραπόνων για τις εκποιήσεις βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο χαμηλότερο επίπεδο δεκαετίας – Εγγεγραμμένοι άνεργοι
  • Brexit και έλλειψη δεξιοτήτων απασχολούν τις επιχειρήσεις – Έρευνα ΚΕΒΕ
  • Μέτρα θωράκισης της Κύπρου από μελλοντική κρίση – Συνέδριο Economist
  • Στάσιμες οι πωλήσεις ακινήτων τον Οκτώβριο – Κτηματολόγιο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – Για απεργιακά μέτρα στην εκπαίδευση

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΝ INTERPOL ΓΙΑ LOW – Καταζητούμενος παντού και η αστυνομία δεν ήξερε πως ήταν κύπριος

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ – Πολιτογραφήσεις – κίνδυνος για όλη την ΕΕ, δηλώνει στον «Φ» εκπρόσωπος της Επιτροπής

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΙΕΡΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ