You are here

Τύπος: Αυξήσεις μισθών και αναδρομικά

08/10/2019 06:43

Oι αυξήσεις μισθών αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2019 που αναμένεται να δουν οι 2,5 χιλ. εργαζόμενοι της Ελληνικής Τράπεζας και η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών της βουλής όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για τις αιτήσεις που κατατέθηκαν για το σχέδιο Εστία, είναι τα θέματα που απασχολούν ανάμεσα σε άλλα τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Αυξήσεις μισθών και αναδρομικά»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αυξήσεις μισθών αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2019 που αναμένεται να δουν οι 2,5 χιλ. εργαζόμενοι της Ελληνικής Τράπεζας. Όπως αναφέρεται, την ώρα που η ΕΤΥΚ έχει εξαγγείλει 24ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της HB, Ιωάννης Μάτσης, ενημέρωσε το προσωπικό μέσω του portal του οργανισμού ότι θα παραχωρηθούν αυξήσεις στο προσωπικό ανάλογα με την απόδοση και των απολαβών που υπάρχουν στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τομές στο σχέδιο αμοιβών που θέλει να εισάγει η Ελληνική επικεντρώνονται στην εισαγωγή κατώτατου μισθού για περίπου 300 εργαζόμενους που προέρχονται από τη Συνεργατική και στους μισθούς των 2,5 χιλ. εργαζόμενων εκ των οποίων οι 1.100 προέρχονται από τη Συνεργατική, οι οποίοι θα αυξηθούν και με βάση τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει το 2018.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν τις €100 χιλ. έλαβαν 664 golden boys, που εργοδοτήθηκαν στην Κύπρο τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποινικά μέτρα ζητά η ΕΤΥΚ
  • Σχεδόν έτοιμο το πλαίσιο κεντρικής για αναδιαρθρώσεις
  • Ψάχνουν το λάθος για το Εστία
  • Υψηλό 4ετίας στα ακίνητα

Πολίτης

 «Απαντά με αυξήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η παραχώρηση αυξήσεων σε όλο το προσωπικό από την Ελληνική Τράπεζα ως απάντηση στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στην τράπεζα από την ΕΤΥΚ την προσεχή Παρασκευή. Όπως σημειώνεται, η παραχώρηση των αυξήσεων θα γίνει με το μοντέλο που έχει σχεδιάσει η τράπεζα σε συνεργασία με εξιδανικευμένους συμβούλους. Ειδικότερα, η τράπεζα αποφάσισε όπως από τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου εισάγει κατώτατο μισθό €1300 μεικτά, εξέλιξη που ευνοεί 300 υπαλλήλους που προέρχονται από τον Συνεργατισμό, ενώ θα δοθεί αύξηση 2% στο σύνολο του προσωπικού.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο δείκτης τιμών κατοικιών σημείωσε αύξηση 8% σε ετήσια βάση, επίδοση διπλάσια από την αύξηση του ΔΤΚ το πρώτο τρίμηνο του 2019 κατά 4,3% σε ετήσια βάση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πλάνο για προώθηση επενδύσεων φέρνει η τριμερής – Στο πλαίσιο της 7ης συνόδου κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου θα υπογραφούν εκτελεστικά προγράμματα
  • Άνοιξε δρόμους το υφυπουργείο – Ξεπέρασαν το ένα δισ. τα έσοδα
  • Μαγνητίζει η Κύπρος – Ευνοημένη η κυπριακή ναυτιλία από το Brexit
  • Φτωχός ο απολογισμός – Σχέδιο Εστία

Χαραυγή

 «Μηδέν αιτήσεις για το Εστία, ενώ εκπνέει το χρονοδιάγραμμα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών της βουλής όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για τις αιτήσεις που κατατέθηκαν για το σχέδιο Εστία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, επέδειξαν ενδιαφέρον 7.700 δανειολήπτες, αλλά μόνο 350 περίπου υπέβαλαν αίτηση προς την τράπεζα ή την εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων με την οποία συνεργάζονται. Μάλιστα από τις αιτήσεις μόλις 104 είναι πλήρως συμπληρωμένες, ενώ οι υπόλοιπες υπολείπονται στοιχείων και πιστοποιητικών.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η «χρυσή» συμφωνία κυβέρνησης – αρχιεπισκόπου για αύξηση της κρατικής επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών κατά €1 εκ. το χρόνο, οδηγείται στην ολομέλεια της βουλής για ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τραπεζίτες με αμοιβές €2 εκ. και έκπτωση 50% από φόρο εισοδήματος
  • 8% αύξηση στις τιμές κατοικιών το δεύτερο τρίμηνο
  • Ξεκινά έρευνα για τη συγχώνευση Boeing – Embraer
  • Τσιφλίκι ΔΗΣΥ κατάντησαν το δημόσιο

Η εφημερία Αλήθεια δεν παραλείφθηκε ακόμη στη StockWatch.

ΠΟΛΙΤΗΣ

ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – Λευκωσία – Αθήνα προετοιμάζουν εισηγήσεις προς τους εταίρους στην ΕΕ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – Η Λευκωσία προσπαθεί να βρει λύσεις απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα μέσω διπλωματίας

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΡΥΠΑΝΙ ΣΤΟ «7» ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ