You are here

Τύπος: Comprehensive «γιοκ» στα κατεχόμενα

04/08/2003 07:57
Ρεπορτάζ, στο οποίο σημειώνεται πως ούτε τα συμβόλαια μηχανοκινήτων οχημάτων που περιέχουν περιεκτική κάλυψη (comprehensive) έχουν ασφαλιστική κάλυψη στα κατεχόμενα, είναι η είδηση που ξεχωρίζει στη σημερινή ειδησεογραφία των εφημερίδων.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ανασφάλιστοι και εκείνοι με περιεκτική κάλυψη» αναφέρεται στην ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων για όσους μεταβαίνουν στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η άποψη των νομικών συμβούλων διαφόρων ασφαλιστικών εταιριών είναι πως ούτε τα συμβόλαια που περιέχουν περιεκτική κάλυψη (comprehensive) έχουν ασφαλιστική κάλυψη», διότι όπως υποστηρίζουν η σχετική πρόνοια αφορούσε θεωρητικά και μόνον την κάλυψη για ολόκληρη την Κύπρο και ότι στην ουσία, περιορίζονται μόνο στις ελεύθερες περιοχές.

Ο πραγματικός λόγος όμως για την πολιτική αυτή των ασφαλιστικών εταιριών, δεν είναι άλλος από την άσχημη οικονομική τους κατάσταση, με τις ζημιές για το 2002, να αναμένονται σε πολύ χειρότερα επίπεδα απ’ ότι αυτά του 2001, όταν οι ζημιές τους ανήλθαν στα £9,5 εκατ. στο συγκεκριμένο κλάδο μηχανοκίνητων οχημάτων.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Καμπάνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς» γράφει (κάτω δεξιά) στη πρώτη σελίδα ότι πρόστιμα που θα προκαλέσουν αίσθηση αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο από την Επιτροπή. Ως πιο σημαντικές παραβιάσεις, εντοπίζονται σε μια δημόσια εταιρία η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ωραιοποιούσε» τους λογιστικούς της λογαριασμούς και σε από ένα χρηματιστηριακό γραφείο το οποίο παραβίασε τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δεν έχει ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου στις εξωτερικές της σελίδες.