You are here

Τύπος: Δεν καλύπτουν την Covid οι ασφαλιστικές

04/08/2021 06:31

Οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ενημερώνουν τους πελάτες ότι από τα ασφαλιστήρια κατοικιών εξαιρούνται οι μεταδοτικές ασθένειες και η ακύρωση προηγούμενου διατάγματος από το Ανώτατο Δικαστήριο για αποκάλυψη στοιχείων από τα τραπεζικά ιδρύματα όσον αφορά τις εκροές καταθέσεων το 2013, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Δεν καλύπτουν την Covid οι ασφαλιστικές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ενημερώνουν τους πελάτες ότι από τα ασφαλιστήρια κατοικιών εξαιρούνται οι μεταδοτικές ασθένειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πολλοί συμπολίτες που έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας και συνήθως είναι χιλιάδες άτομα που έχουν στεγαστικό δάνειο στις τράπεζες, μαζί με την ανανέωση του ασφαλιστηρίου τους λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα γραπτή ενημέρωση από τις ασφαλιστικές, με την οποία τους επισημαίνεται ότι το συμβόλαιο για την κατοικία τους δεν τους καλύπτει για μεταδοτικές ασθένειες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σε αναφορά, στο Ανώτατο, του νόμου που ψήφισε η βουλή για νέα αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προβεί πολύ σύντομα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επανήρχισαν οι επιτόπιοι έλεγχοι σε ασφαλιστικές εταιρείες

  • Δωρεάν τεστ για τουρίστες από ξενοδόχους

  • Αναμένονται αποφάσεις από το ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ

  • Έρχεται 3η δόση κατά ανεργίας

Πολίτης

 «Έβαλε φρένο για αποκάλυψη των εκροών του 2013»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η ακύρωση προηγούμενου διατάγματος από το Ανώτατο Δικαστήριο για αποκάλυψη στοιχείων από τα τραπεζικά ιδρύματα όσον αφορά τις εκροές καταθέσεων το 2013. Αναφέρεται ότι το Ανώτατο στην απόφαση του για έκδοση δικαστικού διατάγματος Certiorari, σημειώνει ότι δεν έχει καταδειχθεί οποιαδήποτε παράβαση του εν λόγω νόμου, ούτε βέβαια η παράβαση της εγκυκλίου που εκδόθηκε δυνάμει του περί της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου νόμου, μπορεί να θεωρηθεί παράβαση του εν λόγω νόμου.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, όπως η Biblio Globus και η Tui Russia, προειδοποιούν ότι θα σταματήσουμε να δεχόμαστε τουρίστες καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να υποβάλλονται σε PCR ή rapid test μετά τις επτά μέρες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Συνεχής και διαρκής εποπτεία – Ασφαλιστικές

  • Επιταχύνει την αγορά ομολόγων η ΕΚΤ

Χαραυγή

 «ΣΥΠΡΟΔΑΤ για αποτυχία Εστία: ‘Αδιαφορία ΥΠΟΙΚ’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΠΡΟΔΑΤ για την αποτυχία του σχεδίου Εστία. Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι η αποτυχία του σχεδίου Εστία οφείλεται κυρίως στην ολιγωρία και στην αδιαφορία του υπουργείου οικονομικών, αλλά και στη στενοκεφαλιά εκείνων που ασχολήθηκαν με το θέμα. Ο Σύνδεσμος ζητά όπως εγκριθούν οι ενστάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί και στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, να κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν ότι χρειάζεται για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Kition Ocean Holdings κάνει σκέψεις για επίσπευση των εργασιών που αφορούν το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΧΑK: Οριακή άνοδος

  • Παραδέχεται κενά η υπηρεσία ελέγχου ασφαλιστικών

  • Ταμείο ανάκαμψης: 3 δισ. ευρώ σε Βέλγιο – Λουξεμβούργο – Πορτογαλία

Αλήθεια

 «Πολύ κοντά σε λύση στην απεργία στο λιμάνι»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας γράφει ότι πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης και τη λήξη της απεργίας στο λιμάνι της Λεμεσού από τους εργαζόμενους της διαχειρίστριας εταιρείας DP World Limassol βρίσκονταν χθες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για επίλυση τους θέματος, σημειώνοντας πως όλες οι πλευρές έχουν δείξει τη διάθεση τους να συνεργαστούν για εξεύρεση λύσης.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σε παρόμοια επίπεδα με τον Ιούλιο αναμένεται να κυμανθεί η αεροπορική κίνηση τον Αύγουστο στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καμπανάκι για απώλεια ρώσων τουριστών – Ξενοδόχοι

  • Ατμομηχανή της τεχνολογικής αναβάθμισης η Cyta

  • Και κρουαζιέρες στα κίνητρα για εμβολιασμό

  • Στο Ανώτατο ο νόμος για τις εκποιήσεις – Πρόεδρος Δημοκρατίας

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑΤΑΡ ΓΙΑ ΒΑΡΩΣΙ – Δημιούργησαν εκτελεστική επιτροπή για το 3,5% που θα ανοίξουν

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ 50.000 ΡΑΝΤΕΒΟΥ – Αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών όλων των ηλικιών για εμβολιασμό

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ Η ΔΕΛΤΑ – Αυξημένος ο αριθμός βαριά νοσούντων με κορωνοϊό και η πλειοψηφία μεταξύ 40-60 ετών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

«ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ», ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ – Ακυρώνουν κρατήσεις οι ρώσοι μετά τη μείωση ισχύος του Cyprus Flight Pass