You are here

Τύπος: Διαμερίσματα για όλα τα πορτοφόλια

26/08/2019 06:51

Τα διαμερίσματα που βρίσκονται προς πώληση μέσω των μεσιτικών γραφείων, είτε μέσω της Τρ. Κύπρου, της Ελληνικής και της Altamira, τα έσοδα της Δημοκρατίας από φόρους, η κρίσιμη διαπραγμάτευση για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και η ηλεκτρονική επανάσταση από την 1.1.2022 στη λειτουργία της κρατικής μηχανής, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Διαμερίσματα για όλα τα πορτοφόλια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα διαμερίσματα που βρίσκονται προς πώληση μέσω των μεσιτικών γραφείων, είτε μέσω της Τρ. Κύπρου, της Ελληνικής και της Altamira. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας incyprusproperty.com υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία διαμερισμάτων σε διάφορες τιμές. Όπως αναφέρεται, μπορεί κάποιος με €150 χιλ. να αγοράσει σπίτι ή διαμέρισμα ανάλογα με τις επιλογές και την περιοχή. Μπορεί να δώσει και €700 χιλ. να αγοράσει διαμέρισμα ενώ να βρει κατοικία στην αστική περιοχή με €300 χιλ. ή και λιγότερο. H REMU πωλεί διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στον Στρόβολο στην τιμή των €60 χιλ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οι ρώσοι μειώνουν την παρουσία τους στην Κύπρο είτε πρόκειται για τις καταθέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είτε για την κάμψη των τουριστών ή και τη μείωση που  παρατηρείται στον αριθμό των ρώσων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αλλαγή σκυτάλης στην Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική
  • Αποχωρεί η Βρετανία στις 31 Οκτωβρίου
  • Ετοιμάζει πρόγραμμα πολιτογραφήσεων η Ελλάδα
  • Στα €2 δισ. τα χρέη του δημοσίου – Οι μεγαλύτερες οφειλές αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία

Πολίτης

 «Οι φόροι δείχνουν ανάπτυξη»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα έσοδα της Δημοκρατίας από φόρους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα έσοδα από φόρους στην παραγωγή και τις εισαγωγές παρουσίασαν οριακό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,8% το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρσι, αλλά ήταν αυξημένα κατά €11,6 εκ. σε σχέση με την πρόβλεψη στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας 2019-2022. Οι αυξημένες εισπράξεις φόρων από ΦΠΑ, εταιρικό φόρο και φόρο εισοδήματος μαρτυρούν την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings GmbH επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου στο ΒΒΒ, θέτοντας παράλληλα σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επιχειρηματική αποστολή – Μπακού
  • Βλέπει ύφεση στη Γερμανία – Der Spiegel
  • Hard rock για το ελληνικό
  • Σε εφαρμογή το ελληνικό σχέδιο Εστία

Αλήθεια

 «Κοπανατζήδες τέλος στη δημόσια υπηρεσία»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι οι κοπανατζήδες στη δημόσια υπηρεσία και το τέλος που αναμένεται να μπει προσεχώς λόγω εισαγωγής νέας υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Όπως αναφέρεται, θα καταργηθεί το σημερινό απαρχαιωμένο σύστημα καταγραφής/ παρακολούθησης του χρόνου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων με το κτύπημα κάρτας. Με νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν προσωπικούς κωδικούς τους οποίους θα χρησιμοποιούν για καταγραφή του χρόνου εργασίας τους. Χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούν να μπουν στο σύστημα, ενώ αν χρησιμοποιηθούν από αλλού θα γίνεται αντιληπτό.

«Σήμερα η πιο κρίσιμη μέρα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η κρίσιμη διαπραγμάτευση για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου θα έχει σήμερα κοινή συνάντηση με τις συντεχνίες και τις εργοδοτικές οργανώσεις σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στη μεταξύ τους διαφορά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δεν θα βρουν ΦΑ οι τουρκικές γεωτρήσεις – Χαράλαμπος Έλληνας
  • Γόρδιος δεσμός η κοινή ασφάλιση οχημάτων

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – Ηλεκτρονική επανάσταση από την 1.1.2022 στη λειτουργία της κρατικής μηχανής

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ – Με νέο δήμαρχο ο Βαρωσιώτες συνεχίζουν τον αγώνα για επιστροφή

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΤΑ ΩΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ – «Έσβησαν» στους δρόμους επτά σε δέκα μέρες, 600 σε μια δεκαετία, 80 νέοι σε μια πενταετία

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ